Újévköszöntő szonáták a könyvtárban





Barta Ágnes (fuvola) és Suki András (zongora) duója 2022 szeptemberében alakult meg egy tanári hangverseny alkalmával.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.04.
könyvtár koncert Barta Ágnes Suki András

Ezt követően számos koncerten lépett már fel a formáció, többek között a Művészetek Palotájában is. A 2023-ban megrendezett Zeneiskolai Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok IV. Országos Versenyén a duó arany minősítést kapott.

Újév-köszöntő szonáták
Fotó: Facebook

Műsor:
Prokofjev: D-dúr Szonáta, Op. 94
Poulenc: Szonáta, FP 164
Muczynski: Szonáta, Op.14

Közreműködik:
Barta Ágnes (fuvola)
Suki András (zongora)

Barta Ágnes elsősorban itthon és Olaszországban képezte magát, többek között olyan művészi nagyságokkal, mint Andrea Oliva. Tanulmányait követően több kamaraformációban játszott, amelyekkel kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el. Számos hangverseny, fesztivál, jótékonysági rendezvény és templomi koncert szólistája volt, neves kamaraegyüttesekkel és zenekarokkal lépett fel. Tanítványai Olaszországban és itthon is kiváló eredményeket érnek el. A kamarazene kiemelkedő helyet foglal el a szívében, így mindig keresi az alkalmat a társas zenélésre.

Suki András a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte tanulmányait Dráfi Kálmán osztályában. Azóta számos generáció zeneoktatását segítette tanárként és szakgimnáziumi igazgatóhelyettesként egyaránt. Magyarországon kívül Európa számos más országában, valamint Japánban, Kínában és Indiában is koncertezett már. 2019-ben kapott doktori fokozatot neveléstudományból. Kutatótanárként a digitális zeneoktatás újabb lehetőségeit keresi.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen, vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

Időpont: január 4. 18.00
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII., Ötpacsirta utca 4.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás