
Családi vasárnap – Kalandozz Snöfriddel, Alma Magdival és barátaikkal!
Segítsetek egy varázslatos, felolvasós, interaktív kaland keretében Alma Magdinak és Snöfridnek!
Kik főztek sört Budán? Miben különbözött ez a mai söröktől? Megtudhatod az eseményen!
Mi köze e két fogalomnak egymáshoz? Miközben a visszafoglalt Budán sorra jelentek meg a sörfőzdék és a polgárok sörfőzési jogot kaptak, a 19. század második felére a magyarországi nagyüzemi sörfőzés súlypontja Pest lett. Nemcsak Kőbánya, de Budafok is a magyar sörgyártás kiemelt helyévé vált, a fővárosi sörüzemek az országos sörpiac kétharmadát tartották kézben.
Hol itták a sört és mikor?
Polgári ital volt vagy más társadalmi csoportok is itták?
Mi köze a budai szőlőket kipusztító filoxérajárványnak a sörfogyasztás meglódulásához?
Erről beszélgetünk Katona Csaba történésszel, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársával.
Moderál a sorozat házigazdája: Ablonczy Balázs
Belépő: 1400 forint
Kedvezményes jegyár (nyugdíjas, I. kerületi kártyával): 1000 forint
Időpont: november 27., hétfő, 18:30
Helyszín: Jókai Anna Szalon (1011 Budapest, Iskola utca 28.)
Segítsetek egy varázslatos, felolvasós, interaktív kaland keretében Alma Magdinak és Snöfridnek!
582 éve, hogy megszületett Mátyás király. Ennek alkalmából tárlatvezetések, hagyományőrző bemutatók és kreatív gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket.
Minden a szemed előtt készül, mindennel szabad a játék.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre