Kik főztek sört Budán? Miben különbözött ez a mai söröktől? Megtudhatod az eseményen!
Mi köze e két fogalomnak egymáshoz? Miközben a visszafoglalt Budán sorra jelentek meg a sörfőzdék és a polgárok sörfőzési jogot kaptak, a 19. század második felére a magyarországi nagyüzemi sörfőzés súlypontja Pest lett. Nemcsak Kőbánya, de Budafok is a magyar sörgyártás kiemelt helyévé vált, a fővárosi sörüzemek az országos sörpiac kétharmadát tartották kézben.
Hol itták a sört és mikor?
Polgári ital volt vagy más társadalmi csoportok is itták?
Mi köze a budai szőlőket kipusztító filoxérajárványnak a sörfogyasztás meglódulásához?
Erről beszélgetünk Katona Csaba történésszel, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársával.
Moderál a sorozat házigazdája: Ablonczy Balázs
Belépő: 1400 forint
Kedvezményes jegyár (nyugdíjas, I. kerületi kártyával): 1000 forint
Időpont: november 27., hétfő, 18:30
Helyszín: Jókai Anna Szalon (1011 Budapest, Iskola utca 28.)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre