A Szabó Henrik Quartet zenél a Kossuth téren





A Tér-Zene koncertsorozat végigkíséri a nyári idegenforgalmi szezont, tartalmas programot kínálva a külföldi és belföldi turistáknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.10.
koncert Tér-Zene Kossuth Lajos tér

A zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet Budapest történelmi helyszínén, a Kossuth téren, az Országház főbejárata előtt felállított színpadon.
A zenei sokszínűség jegyében minden alkalom során változatos stílusú zenei programok hallhatók (klasszikus zene, swing, rézfúvósok, dzsessz, akusztikus könnyűzene, honvéd katonazene), a fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Tér-Zene koncertek   Kossuth tér 2023
Fotó: Facebook

A soron következő előadások időpontjai az alábbiak:

Augusztus 10. csütörtök – Szabó Henrik Quartet
A vonósnégyes tagjai a Zeneművészeti Főiskola, illetve a Zeneakadémia diplomás hallgatói közül kerültek ki. Sokéves kamarazenei és szalonzenekari tapasztalattal a klasszikus stílus mellett a kvartett a vonósnégyes új lehetőségeit is bemutatja a közönségnek. A vonósnégyes az alkalomhoz és a közönséghez alkalmazkodik, műsoraikon Bachtól a filmzenékig szinte minden korszak és minden műfaj szerepel.

– Augusztus 24. csütörtök – Fafúvós kvartett

– Augusztus 31. csütörtök – Pénzügyőr Zenekar koncertje
A Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Az együttes vezető karmestere Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes. Látványos gyepshow-programjuk (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) mindig nagy tetszést arat. Szerepléseikkel jelentős elismerést vívtak ki a szomszédos Ausztrián és Horvátországon kívül Lengyelországban, Bulgáriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Izraelben és Angliában. Olyan reprezentatív helyszíneken léptek fel, mint a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, a Zeneakadémia, a Pesti Vigadó, a Szent István-bazilika, a Fővárosi Operettszínház, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Duna Palota.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás