Műtárgyak Éjszakája Fesztivál – fókuszban a nők





Idén hetedik alkalommal rendezik meg a nagyszabású művészeti programsorozatot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.18.
Módosítva: 2023.05.18.
Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

A május 18–20. között tartó háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén közel 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a múzeumok, műtermek, galériák színfalai mögé.

Mutargyak-Ejszakaja-Fesztival-
Fotó: Facebook

A workshopokon többek között a herendiporcelán-formázás és -festés praktikáit, valamint a betonhímzés alapjait sajátíthatjuk el. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi, ékszertörténeti, papírrégiség és kortársművészeti témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogathatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is színes tárlatvezetésekkel várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók ismét 12-féle programtípus közül szemezgethetnek.

Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál a nők művészetben betöltött szerepét helyezi fókuszba. Az idei Műtárgyak Éjszakája Fesztivál központi témája a „Nők a művészetről, művészet a nőkről”. A különböző programok által, a művészet segítségével egyedülálló és kreatív módon tudunk rávilágítani a nők jelenlétére és szerepére a művészetben. A résztvevő közönség ezáltal egy művészeti élményen keresztül kerülhet közelebb a téma jelentőségéhez és ismerkedhet meg annak dimenzióival.

A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!
Mikor: május 18–20.
Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/programok-2023





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás