LiteraTura Könyvklub – Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval





A LiteraTura Könyvklub 5. alkalmán Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval című, XVII. századi holland, Johannes Vermeer festő életét bemutató dráma kiscsoportos, interaktív, kötetlen hangulatú feldolgozására vállalkozunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.13.
Módosítva: 2023.03.13.
Könyvklub, LiteraTURA

„A ​XVII. századi Delftben, ebben a virágzó holland városkában az élet megszokott rendjét semmi sem zavarta. Gazdagok és szegények, katolikusok és protestánsok, urak és szolgálók mind tudták, hol a helyük. Így amikor Griet beállt szolgálónak Johannes Vermeer festő házába, úgy képzelte, tudja, milyen szerep vár rá: házimunka, mosás és a hat gyermek gondozása. Még arra is képesnek érezte magát, hogy segítsen a művész agyafúrt anyósának, nyugtalan és ideges feleségének és a másik, féltékeny szolgálónak. Arra azonban senki nem számított, hogy Grietet nyugodt természete, gyors felfogóképessége és gazdája művészetének őszinte csodálata ellenállhatatlanul a festő világába vonzza. Miközben részévé válik gazdája munkájának, amint egyre nagyobb lesz köztük a bizalom, úgy nő a feszültség és a tisztes házirend fortélyos megszegése, egészen addig, míg kitör a botrány, amely városszerte nagy port ver föl.

LiteraTURA Könyvklub - Chevalier  Leány gyöngy fülbevalóval
Fotó: Facebook


Az írónőt Vermeernek Delft egyik legszebb, legtitokzatosabb lányáról készült portréja ihlette a könyv megírására. Különleges regényében az ártatlanság megrontásának és a zsenialitás árának megható történetét olvashatjuk.”
Forrás: https://www.moly.hu

A könyvklub életre hívásának célja megteremteni a lehetőséget a kortárs és klasszikus irodalom iránt érdeklődők közösségbe kovácsolódására.
A havonta ismétlődő foglalkozásokat a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár könyvtári részlegében tartjuk Bercsényiné Petényi Edina témafelelős közreműködésével.
A könyvklubba érkezés előtt kérünk, hogy lehetőleg olvasd el/olvasd újra az aktuális művet (könyvtárunkban érdeklődhetsz az adott könyv elérhetőségéről).
A részvétel ingyenes!
Várjuk az érdeklődőket egy kellemes teával és sok szeretettel! 
A szervezők.”

Időpont: március 13., 17.15–18.45
Helyszín: Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár Tura





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás