Jerikótól a streamig! – A Solas Rézfúvós Együttes koncertje

A Solas Rézfúvós Együttes tagjai a koncerteken átfogó korrajzot mutatnak be a barokk zenétől napjainkig.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.02.20.
koncert, Solas Rézfúvós Együttes

„A Solas Rézfúvós Együttes megalakításakor több célt fogalmazott meg. Egyrészről fontos számukra a korunk szelleméhez illeszkedő, klasszikus értékek tolmácsolása, valamint a rézfúvós játékmód megismertetése, lehetőség szerint minél szélesebb publikummal. Másrészről a klasszikus rézfúvós repertoárt kibővítve időről időre saját átiratokat készítenek és olyan kortárs kompozíciókat is beépítenek műsoraikba, melyek nem feledik magyar gyökereinket és hagyományainkat sem. A közelmúltban utóbbi törekvéseikről hangfelvételek formájában adhattak számot. Ezen felvételeket az NKA támogatásával hozhatták létre és most ezt a munkát folytatják tovább.

Fotó: Facebook

A 2022–2023-as koncertjeiken kiegészítik a darabokhoz kapcsolódó anekdotákkal, információkkal, apró történetekkel is muzsikájukat, melyben segítségük Mona Dániel zenetörténész. Elsődleges céljuk a rézfúvós koncertmuzsika népszerűsítésén kívül az ismeretterjesztés minden korosztály számára. A Solas Rézfúvós Együttes tagjai a Magyar Állami Operaház szólamvezető művészei, akik a magyar zenei élet különböző formációiban meghívottként és szólistaként is közreműködnek.”

Mona Dániel zenetörténészként gyakran formabontó ötletekkel igyekszik terjeszteni a klasszikus zene szeretetét. A Magyar Állami Operaház műsorvezetője, a Zeneakadémia Liszt-kukacok Akadémiája című ifjúsági sorozatának művészeti vezetője, a Budapesti Filharmóniai Társaság martonvásári koncertsorozatának házigazdája, a Bartók Rádió zenekritikusa. Jelszava a közérthetőség, eszköze a humor, mottója pedig, hogy „hallgassatok sok jó zenét!”

Jegyár: 1000 forint
XII. kerületi lakosoknak ingyenes, hegyvidéki lakcímkártya felmutatásával és regisztrációval a belépés ingyenes
Időpont: február 20., 18.00
Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás