Szusimánia – nézd meg a Japán Alapítvány vándorkiállítását!

A kiállítás célja, hogy vizuálisan megpróbálja elénk tárni, miben is rejlik a szusi, ennek a mindennapi élet szerves részé vált japán ételnek a vonzereje.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.31.
Módosítva: 2023.01.31.
Szusimánia, vándorkiállítás

A szusi, melyet a japán ételek egyik fő képviselőjeként tartanak számon, ízvilágával, letisztultságával, kifinomultságával és egészségre gyakorolt pozitív hatásával világszerte nagy népszerűséget ért el. Az eredetileg Délkelet-Ázsiából, Kínából származó étel több mint ezer éve honosodott meg Japánban, ahol a szigetvilág gazdag természeti környezetében, az emberi bölcsesség és leleményesség, valamint azon szüntelen késztetés hatására, hogy minél gyorsabban, minél ízletesebb ételeket varázsoljunk az asztalra, jelentős változásokon ment keresztül.

Szusimania-A-Japan-Alapitvany-vandorkiallitasa
Fotó: Facebook

A szusi szó hallatán manapság a legtöbb embernek a nigiri-zushi jut eszébe, mely hozzávetőleg kétszáz évvel ezelőtt született meg a mai Tokióban: Edóban. A szusi napjainkra túlnőtt a szigetországon, és világszerte rengetegen fogyasztják. A kiállításon bemutatják, miképp honosodott meg Japánban, hogyan alkalmazkodott az egyes régiók természetéhez, éghajlatához és életmódjához, hogyan virágzott fel napjainkra a kultúrája, és milyen kihívások-lehetőségek rejlenek benne a jövőt illetően.

A kiállításon egy olyan részleget is kialakítottak, ahol a látogatók megtapasztalhatják, milyen érzés betérni egy tokiói szusiétterembe. A szusit lehet szeretni és nem szeretni – a szervezők szívből remélik, hogy mindkét tábor egyaránt élvezi majd ezt a kiállítást, mely egyúttal bepillantást enged a japán kultúrába és történelembe is.

Kiállítási időszak: január 14.–április 2. 
Nyitvatartás: kedd–vasárnap: 10.00–18.00
Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (1036 Budapest, Korona tér 1.)
Belépődíj és további részletek itt olvashatók: https://mkvm.hu/belepok

 

Top hírek

2024

Utcabál a Francia Intézet előtt

A Francia Intézet ismét megrendezi hagyományos Utcabálját a francia nemzeti ünnep alkalmából. Az estet Daniel Moritz fergeteges DJ-szettje zárja.

Hírlevél-feliratkozás