RETRO RÁDIÓ

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes





A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét, izgalmát, csodáját bemutató produkciója valóságos, a népi hagyományból eredő játékokból, csodás történetekből épül fel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.28.
tánc advent Müpa

A nézők az advent utolsó napjának kora hajnaltól késő estig zajló örömteli pillanatait élhetik át a hótündérek hajnali hóvarázslásától, a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ceremóniájáig.

Fotó: Facebook

A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, amely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét. A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka (Karácsony hajnala; Téli játékok; Hóember-találkozó; Száncsengő; Süssünk, süssünk valamit; Betlehemesek; Szép karácsony) igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét.

Az előadásban részlet hangzik el Szabó T. Anna Hóhullásban című verséből, Michael Praetorius Terpsichore, musarum aoniarum quinta című gyűjteményének 21-es számú tételéből, a Suite de Gran Ballet-ból, valamint elhangzik Gárdonyi Géza Fel nagy örömre! című verse is.

Az előadás a Műpa és a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes együttműködése keretében jött létre.
Időpont: december 28. 11.00–12.15
Helyszín: Műpa Budapest





 





Ezeket olvastad már?
Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Beszélő levelek - Kinyílik a hírességek postaládája

Beszélő levelek - Kinyílik a hírességek postaládája

Családi kézműves programok - Gyertek gyűjteni!

Családi kézműves programok - Gyertek gyűjteni!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás