RETRO RÁDIÓ

Mama, nézd! – Nevess! – játékos tárlatvezetés a Nemzeti Galériában

„A síró babákat is szeretjük! Játékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egyévesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket.”Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.08. 00:30
tárlatvezetés

„A művészet kifejezést hallván általában komoly, elmélyült, megilletődött lelkiállapotok jutnak eszünkbe. A nevetés talán a film és a színház esetében a legelfogadottabb, ha például egy vígjátékot nézünk. A képzőművészet kapcsán azonban ritkán jut eszünkbe, hogy egy-egy alkotás célja a kacagás, az állandóan elemző gondolkodás fellazítása. Az 1945 utáni magyar képzőművészetet bemutató kiállítási egységünkben olyan műtárgyakat fogunk megnézni, melyek a humorról, a »gondolatnélküliségről« és egy kicsit a groteszkről szólnak.

Fotó: Facebook

Múzeumpedagógusként és anyaként egyaránt tapasztaltuk, hogy kevés az újdonsült szülőket megszólító múzeumi program. Olyan környezetet akartunk létrehozni, amelyben senkit nem feszélyez egy síró vagy éhes baba.

A kisbabával érkező édesanyák vagy édesapák, illetve legfeljebb egy kísérőjük, online vagy a jegypénztárnál válthatnak jegyet. Programsorozatunkra előzetes jelentkezés nem szükséges, bármikor be lehet kapcsolódni. A programon az előreköthető babahordozó, illetve kendő használatát javasoljuk. A látogatás idejére a háti hordozóval érkezőknek korlátozott számban babakocsit tudunk kölcsönözni.”

Időpont: szeptember 8., 11 órától

További részletek itt.

Ezeket olvastad már?
Húsvéti móka a MáraiKult falai között

Húsvéti móka a MáraiKult falai között

Húsvéti termelői vásár bolhapiaccal és kézműveskedéssel

Húsvéti termelői vásár bolhapiaccal és kézműveskedéssel

Gyermektáncház – Szent György-napi vigalom

Gyermektáncház – Szent György-napi vigalom

Mesedélelőtt: Holló Jankó – ingyenes

Mesedélelőtt: Holló Jankó – ingyenes

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás