RETRO RÁDIÓ

Nézz szét a kézműves remekek között – tárlatvezetés





A kiállítás a Hagyományok Háza utóbbi éveiben végzett csipkekészítő, nemezkészítő, népi bőrműves, kosárfonó, szőnyegszövő és gyékény-szalma-csuhé tárgykészítő hallgatóinak kézműves remekeit mutatja be.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.31.
kézműves

Március 31-én, 15 órakor Benedek Krisztina, a Népművészeti Módszertani Műhely képzésekért felelős kézműves osztályának munkatársa tart tárlatvezetést a kiállításon, amelyen a tárgyakon keresztül mutatja be a Hagyományok Háza tárgyalkotó népművészetünk fenntartására irányuló hivatását.

Fotó: Facebook

Az eddigi legnagyobb tárlaton a számos magas technikai megvalósítással elkészített tárgy és vizsgaremek mellett megtekinthetőek a rövidebb tanfolyamokon készült munkák is, amelyeken keresztül betekintést nyerhetünk az alkotási folyamat különleges világába, a kezdetektől a kifogástalan minőségű alkotásig. A kiállításon régi hagyományainkra épülő, mai tárgykultúránkba illeszkedő használati tárgyakkal, viseletdarabokkal, játékokkal és más érdekes alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Szakmai képzésük országosan is kiemelkedő a hagyományos kézműves szakmák oktatása tekintetében. Hallgatóik sikereinek elismeréseképpen többen rendelkeznek Népi Iparművész vagy Népművészet Ifjú Mestere címmel, illetve Gránátalma díjjal.

A tárlatvezetésekre online vagy telefonon lehet bejelentkezni.

További részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Újra élünk 80 – Filmvetítés 80 – 1 hét, 28 magyar film

Újra élünk 80 – Filmvetítés 80 – 1 hét, 28 magyar film

Történelmi filmklub – Fűző

Történelmi filmklub – Fűző

Mama, nézd! – A festőnő múzsája – tárlatvezetés kisgyermekeseknek

Mama, nézd! – A festőnő múzsája – tárlatvezetés kisgyermekeseknek

Tükröződések – koreai kalligráfia

Tükröződések – koreai kalligráfia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás