Újév-köszöntő - Te Deum - a Müpában





Az Újév-köszöntő alkalom elmélyedni önmagunkban, megtölteni lelkünket a régi magyarok ránk hagyott kincseivel, s így lélekben összefogódzva legyőzni az előttünk álló nehézségeket az új évben is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.07.
újév

Régen, amikor királyaink fontos hadviselésből tértek haza, vagy ha pestis, török, tatár tizedelte az országot, de ünnepekkor is sokszor, felhangzott a kereszténység IV. században keletkezett csodálatos himnusza: „Tégedet, Isten, dicsérünk”. Ma, amikor sokféle harcot folytatunk, járvány tizedel minket, és az évkezdést is valamiféle vízválasztóként éljük meg életünkben, sokan ugyanúgy fontosnak gondoljuk a Mindenható segítségét kérni. És persze, segíthet a megújulásban mindaz, amit ebbe a műsorba a paraszti hagyományokból besűrítettünk, a moldvai „urálástól” a dunántúli regölésig.

(Fotó: hagyomanyokhaza.hu)

A műsorban immár hagyományosan közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva televíziós seregszemle válogatott résztvevői és a néphagyomány éltetői, hordozói is szerte a Kárpát-medencéből. Köszöntsük hagyományokkal az új évet!

Időpont: január 7., 19.30

További információk itt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás