RETRO RÁDIÓ

Ki szervezte a ma reggeli akciót?





Egy Soros-aktivista...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.24.
Módosítva: 2023.04.24.
soros emberei

Nem sok köze van a tanárokhoz és az oktatáshoz a reggeli baloldali akciónak. Ma reggel ugyanis előre be nem jelentett ülősztrájkot tartottak a Belügyminisztériumnál, ahogy lenni szokott, baloldali politikusok részvételével. A Gyurcsány-párt és szinte valamennyi tagozata egy-két emberével részt vett rajta. Az akció szervezőjének és felszólalójának, Horgas Péternek semmi köze az oktatáshoz, egy Soros-hálózathoz kötődő politikai aktivista, aki mérsékelten sikeres színházi pályáját otthagyva politikai akciókat kezdett szervezni. A tanárok ügye megint csak ürügy a baloldalnak az újabb botrányokhoz. De nézzük, ki is Horgas Péter?

Horgas Péter baloldali aktivista, a Soros-féle Főnix Mozgalom alapítója, akire mindig lehet számítani, ha egy kormányellenes demonstrációról van szó. Így volt ez ma is, amikor a dollárbaloldal politikusaival ismertette a baloldal és a Soros-féle álcivilek követeléseit. Horgas egyébként nem tanár, még csak tanári végzettségéről sem tudni.

Horgas a színházvilágban díszlet- és jelmeztervezőként dolgozott, sőt az MSZP–SZDSZ-kormány idején, 2003-ban Jordán Tamás egy rövid időre odavette az akkori Nemzeti Színházba, úgynevezett kreatív igazgatónak. A Gyurcsány-korszakban több kisebb társulat tervezője volt, egyre mérsékeltebb sikerrel. A Gyurcsány–Bajnai-kormány bukása után megpróbálta megpályázni a József Attila Színházat, sikertelenül. 2010 után fő elfoglaltsága a kormányellenes tüntetések szervezése, és persze az ottani szereplés.

 

Horgas Péter

 

2018-ban cégével megalapította a Soros-hálózathoz kötődő Főnix Mozgalmat, amivel szintén számos baloldali demonstráció szervezésében vesz részt. A mozgalomban több volt SZDSZ-es, illetve a párthoz köthető szereplő található. Aktivitását Karácsony Gergelyék úgy hálálták meg, hogy a szexuális zaklatásos Gothár-botrány árnyékában pozíciót kapott az ellenzéki politizálásból élő Katona József Színházban.

Horgas Péter – aktív Soros-emberként – mindig a számukra hasznosnak tűnő ügyekben provokálta a kormányt. Migránsügyben is természetesen kiszolgálta a Soros-világ érdekeit.

Sok közös akcióban vett részt két másik, a kulturális világból kiszorult baloldali, Soros-közeli emberrel: Schilling Árpáddal és Gulyás Mártonnal. 

Felszólalt a Soros-hálózat szervezte, gyöngyöspatai kártérítésekkel kapcsolatos tüntetésen, de a Tanítanék Mozgalommal is akciózott közösen.

  • Horgashoz kapcsolódik, hogy az utolsó utáni pillanatban megtámadták a koronavírus-törvényt, néhány nappal a járvány kitörése után, azaz 2020 márciusában. Ezzel megpróbálták akadályozni a járvány elleni védekezést. Az akcióban Soroshoz köthető személyek sora vett részt, Horgas mellett például Majtényi László is.
  • De szintén Horgas Péter volt az, aki a Nemzeti Nyomozóiroda előtt cirkuszolt 2018-ban egy jogszerűen lezárt nyomozás ellen.

Hogy mennyire volt „civil” a ma reggeli, be nem jelentett akció, mutatja, hogy az alig ötven ember között kik voltak ott: Orosz Anna és Tóth Endre a Gyurcsány-párt ifjúsági tagozatától (mindketten országgyűlési képviselők); Tordai Bence és Szabó Tímea, a Karácsony-párt két botránypolitikusa; Hegedűs Andrea és Varga Ferenc, ők az anyapártot, vagyis a Gyurcsány-pártot képviselték; de eljött az MSZP elnöke és a Jobbikból Potocskáné is. Valamennyien országgyűlési képviselők...

A politikai akcióról egyébként a dollármédia képviselői – élén a volt indexesek blogjával, a Telexszel és a 444 nevű Soros-bloggal – természetesen lelkesen számoltak be.





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás