Városháza-ügy: „Gyurcsány egy bunkó paraszt”





„Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, érted?!” – fogalmazott Gansperger Gyula a Városháza eladásával összefüggésben folytatott egyeztetések egyikén.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.29.
Módosítva: 2023.03.29.
városháza

Ez azokból a vágatlan hangfelvételekből derül ki, amelyeket korábban Anonymus juttatott el a hatóságokhoz, és amelyeknek a leirata a jelenleg zajló büntetőeljárás nyomozati anyagainak részét képezik. A Magyar Nemzet a következő hetekben ezekből az iratokból szemezget majd.

Fotó: Nagy Zoltán

A Városháza-ügy azt követően robbant ki, hogy egy álarcos alak, Anonymus 2021 őszén több hanganyagot is nyilvánosságra hozott. A szerkesztőségeknek elküldött felvételekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza-épületegyüttest és a hozzá tartozó telket a Karácsony Gergely-féle balliberális városvezetés alatt többmilliárdos kenőpénzért cserébe, titokban akarták eladni. Az ingatlan kapcsán orosz, olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házalt egy baloldalhoz köthető személy.

A lap sorozatának első részében Gansperger Gyula két volt kormányfőről alkotott véleményét ismerhetjük meg. Az már korábbi cikkeinkből kiderült, hogy miként vélekedik Bajnai Gordonról. – Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye kik ezek az erők? Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon – fogalmazott Gansperger, aki éveken keresztül együtt dolgozott Bajnaival a Wallisnál, akit ő váltott a vezérigazgatói székben. 

Szerinte Bajnai nagyon elfogadott ember, nagyon jól beszél angolul, németül, mindenkivel, Merkellel is jóban volt annak idején. Arra a felvetésre, hogy Gyurcsányt mennyire fogadják el, úgy reagált: – Az egy bunkó paraszt, érted?! Úgy vélte, össze sem lehet hasonlítani őket. Ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaira nem lehet azt mondani, hogy „megvett az államtól valamit, és magáévá tette három forintért. Meg nem százával csinálta a Sutyi Bt.-ket.” Szerinte Gyurcsány a látszatra sem ügyelt. – Hát az lesz…rta, majd a Klárikáék (Dobrev Kláráék – a szerk.) elsimítják neki […]. Hát és azért el is simították, mindent megúsztak – ecsetelte Gansperger Gyula. 

A baloldali üzletember Gyurcsánynak nyilván azokra az ügyleteire utalt, amikor agyafúrt konstrukciók útján privatizálta például a Parlament közelében lévő, meglehetősen értékes Szalay utcai ingatlant, illetve a balatonőszödi kormányüdülőt. A két adásvételben az volt a közös, hogy végeredményben egy fillérjébe sem kerültek az ingatlanok. És akkor még nem is beszéltünk a Mosonmagyaróvári Timföldgyár (Motim) 1995-ös megvásárlásáról, amelyhez éppen az a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank folyósította a hitelt, amelynek felügyelőbizottságában ott ült Dobrev Klára édesanyja, Apró Piroska.

Összefoglalva tehát: Gansperger Gyula szerint míg Bajnai Gordon a külföldi tőkéscsoportok embere, addig Gyurcsány Ferenc egy bunkó paraszt, akinek ügyeit felesége, illetve annak befolyásos családja egyengette, simította el – írja a Magyar Nemzet.





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás