Mutatjuk a kormány legfrissebb döntéseit





Íme, a csütörtök délelőtti kormányinfó részletei.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.23.
Módosítva: 2023.03.23.
Kormányinfó

Szentkirályi Alexandra szerdán jelentette be: ma délelőtt 10 órakor kormányinfót tartanak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Mutatjuk a részleteket.

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy továbbra is az ukrajnai háború van a középpontban. Komoly aggodalomra ad okot, hogy nem a békés megoldás, hanem az eszkaláció irányába haladnak a folyamatok. Fegyverszállításban nem veszünk részt, és életet menteni csak azonnali tűzszünettel lehet – tette hozzá. NATO-tagállam nem avatkozik közbe, amíg nem éri támadás a szövetség területét. 

Magyarország a közös lőszerbeszerzésben részt vesz

Magyarország az elsők között hozott létre olyan magas készültségű magyar parancsnokságú NATO-csapatot, amelyben amerikai és török katonák is részt vesznek – mondta Gulyás. Egyelőre egy közös uniós lőszerbeszerzésről tárgyalnak egy hétéves időszakra az uniós vezetők. Magyarország a közös lőszerbeszerzésben részt vesz, de ebből nem küld Ukrajnába – tette hozzá. Jövő héten döntenek a Fidesz által benyújtott békehatározatról a képviselők – mondta a miniszter. 

Magyarország továbbra is támogatja humanitárius módon Ukrajnát – mondta a miniszter. 

Gulyás: Ez nem változtat a céljainkon

Ismerjük Brüsszel véleményét, hogy kritikus a gyermekvédelmi törvénnyel szemben, a bíróság döntését megvárja Magyarország – mondta Gulyás. Mindez nem változtat azon, hogy megvédjük a gyermekeket – tettte hozzá. 

Mi lesz a dollárbaloldal botrányával?

Hibás döntés, hogy nem kapnak támogatást a magyar gazdák az ukrán gabonadömpingből eredő károk miatt – mondta egy másik kérdésre Gulyás. Teljesen fel kell tárni a dollárbaloldal ügyeit, a parlament illetékes bizottsága meg fogja hallgatni az Állami Számvevőszék elnökét – mondta egy másik kérdésre Gulyás. Mindezek után a pártok reagálhatnak majd az elhangzottakra – tette hozzá.  

Egy számjegyű infláció lehet az év végére

A kormány azzal számol, hogy az infláció az év végére egy számjegyű lesz. Fenn kell tartani az átlagos fogyasztásig a rezsicsökkentést, az árstopokat és a kamatstopokat. Ezeket az intézkedéseket fenn kell tartani az infláció kordában tartása érdekében – mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

Gulyás: Ez a nagyobb probléma

Az elmúlt hetek pedofilbotrányai kapcsán Gulyás az Origo kérdésére elmondta, hogy nem a mostani büntetési tételek alacsony szintje az elrettentő, hanem a nagyobb baj, hogy a 14 év feletti fiatalokat semmi sem védi. Senki nem mondja, hogy egy 40 éves felnőtt viszonya egy 15 évessel teljesen rendben van – mondta a miniszter. 

Hemzseg a hazugságoktól az amerikai emberi jogi jelentés

Azok az erők, amelyek nem sajnáltak 4 milliárdot arra, hogy ne a mostani kormány legyen hatalmon, azok most írtak egy jelentést. A jelentésben szereplő állítások hazugságok, így az igazságszolgáltatás esetében is. Az amerikai emberi jogi jelentésnek semmilyen jogi relevanciája nincsen – mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

Gulyás: A bizottság nem jogszerűen jár el Magyarországgal szemben

Az Európai Bizottság illetékesei csúsznak a visszajelzésekkel – mondta egy másik kérdésre Gulyás. A bizottság nem jogszerűen jár el Magyarországgal szemben. 

„Ez teljesen méltatlan”

Gulyás Gergely az Origo kérdésére úgy fogalmazott:

Teljesen méltatlan, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök március 15-e alkalmából talpnyalónak nevezte a Fideszre szavazókat.

A magyar állam megveszi a repülőteret?

A Budapest Airport esetleges megvásárlásával kapcsolatban azt mondta, hogy egy adásvételi szerződés aláírását követően négy-öt hónap, míg magyar tulajdonba kerülhet. Egyelőre nem kívánta megerősíteni, hogy erre még idén sor kerülhet-e. 

„Gyurcsány osztja a lapokat a baloldalon”

Gyurcsány osztja a lapokat, a pozíciókat és a feladatokat a baloldalon – mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

Szabad az út a történelmi Magyarország szimbólum előtt

Vihetnek be történelmi Magyarországot ábrázoló molinókat a meccsekre – mondta egy kérdésre Gulyás.

Önmagában nem diszkriminatív a történelmi Magyarország szimbólum.

Még nem kaptak választ

Gulyás kérdésre elmondta, az igazságügyi kérdésekben megegyeztek a bizottsággal, de egyelőre nem kaptak választ a testülettől. 

Nem szimpatizál az amerikai vezetés a magyarral

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarország szövetségese az Egyesült Államoknak. Mi mindig is jó viszonyra törekedtünk a szövetségeseinkkel.

A jelenlegi magyar kormánnyal nem szimpatizál a mostani amerikai vezetés, ezért olyan területeken próbálunk együttműködni, ahol vannak kapcsolódási pontok.

 

Gulyás arról is beszélt, hogy nem a magyar fél fizette az ottani ellenzék kampányát, hanem ez fordítva történt. 





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás