RETRO RÁDIÓ

LMBTQ-aktivisták foglaltak el egy állami Capitoliumot Amerikában





Az erőszakos transzjogi tüntetők a gyerekek nemváltása mellett demonstráltak...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.31.
Módosítva: 2023.03.31.
LMBTQ Amerika

Egy magát „transzsámánnak” nevező LMBTQ-aktivista vezetésével transzjogi tüntetők ostromolták meg szerdán az amerikai Kentucky állam Capitoliumát. A radikálisan baloldali tüntetők azt követően hatoltak be erőszakosan a törvényhozás épületébe, hogy a kongresszus elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megtiltja a 18 év alatti kiskorúak nemváltását és hormonkezelését.

Egy „transzsámán” vezetésével erőszakos LMBTQ-aktivisták törtek be Kentucky állam Capitoliumába (Forrás: Twitter)

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a vitatott gyerekvédelmi törvényt (SB150) még múlt hónapban szavazta meg Kentucky republikánus többségű kongresszusa, ám az állam demokrata kormányzója, Andy Beshear a transzneműek védelmére hivatkozva megvétózta azt. Ezt követően a javaslat visszakerült a kongresszus elé, amely most szerdán változtatás nélkül újra elfogadta a törvényt. A szenátus elsöprő, 29-8 arányban, míg a képviselőház 76-23 arányban szavazta meg a kormányzói vétó felülbírálását.

A helyi sajtó azt írta, hogy a törvény ellen tiltakozva közel ezer LMBTQ-aktivista gyűlt össze Kentucky állam Capitoliuma előtt, majd néhány száz erőszakos tüntető betört az épületbe. Az ostromról készült feltételek tanúsága szerint a tüntetők a „szégyen” és a „mi vagyunk Kentucky, ez a mi házunk” rigmusokat skandálták. Sokan olyan transzparenseket tartottak a magasba, melyeken a „nem vagyunk fenyegetés, tehát ne tegyetek minket célponttá” és az „állítsátok le a transzokra vonatkozó egészségügyi tilalmakat” volt olvasható.

Kentucky állam rendőrsége azt közölte, hogy 19 erőszakos tüntetőt tartóztattak le, akik ellen birtokháborítás miatt emelhetnek vádat. „A rendőreink mindenkinek megadták a lehetőséget, hogy önként távozzanak a törvényhozás épületében, vagy letartóztatjuk őket” – fogalmazott Paul Blanton százados, a rendőrség szóvivője.

A most elfogadott, de csak három hónap múlva hatályba lépő gyerekvédelmi törvény megtiltja a 18 éven aluliak számára a nemi átalakító műtéteket, valamint a pubertásgátlók és hormonok használatát. Valamint megtiltja a tanároknak, hogy kiskorú diákokkal megvitassák a szexuális irányultság vagy a nemi identitás témakörét (értsd: nem vihetnek LMBTQ-propagandát az iskolákba).

Robby Mills republikánus szenátor kijelentette, hogy azért támogatta a törvényjavaslatot, mert meggyőződése, hogy „a pubertásblokkolók és a nemi hormonok veszélyesek a gyermekek egészségére”.

Chris Hartman, egy helyi LMBTQ-érdekképviseleti szervezet ügyvezető igazgatója azt mondta a törvény elfogadása után: „Bár elvesztettük a csatát a törvényhozásban, a vereségünk átmeneti. Nem fogunk veszíteni a bíróságon.”

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, a mostanival szinte megegyező jelenetek zajlottak le Oklahoma állam törvényhozásának épületében még február végén. A középnyugati állam törvényhozásába szintén transzjogi aktivisták törtek be, akik azt próbálták megakadályozni, hogy a szenátus olyan törvényeket szavazzon meg, melyek betiltják a kiskorúak nemváltását.

Az AP beszámolója szerint egyébként az USA-ban eddig 11 tagállamban (Alabama, Arkansas, Arizona, Georgia, Iowa, Kentucky, Mississippi, Tennessee, Utah, Dél-Dakota és Nyugat-Virginia) fogadtak el olyan törvényeket az elmúlt időszakban, melyek korlátozzák vagy megtiltják a kiskorúak nemváltását.





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás