Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Facebook-oldalára posztolt a Fidesz frakcióvezetője.Megosztás
Szerző:
2023.03.27. 17:18
Kocsis Máté

Kocsis Máté válaszolt a közösségi oldalán finn politikusok és állampolgárok megkereséseire. A Fidesz frakcióvezetője ezt írta:

„Hétvégén rengeteg e-mailt kaptam Finnországból, melyekben sok politikus és civil aggályokat fogalmaz meg hazájuk NATO-csatlakozásával kapcsolatban. Egyebek mellett hiányolják a finn emberek döntését, azaz a népszavazást.

Félnek, hogy a csatlakozás után Finnország nem marad semleges, békés ország, hiszen az Oroszországgal közös, mintegy 1300 kilométeres határszakaszuk fegyveres konfliktusok gyújtópontja lehet.

Attól is tartanak, hogy az Egyesült Államok – ahogy írják – majd „kizsákmányolja Finnországot és a finn katonákat, hogy a saját érdekeit érvényesítse Oroszországgal szemben”.

Mindezek alapján azt kérték, ne járuljunk hozzá az ország NATO-csatlakozásához.

Ezek súlyos állítások, melyek joggal nyugtalanítanak sok finn polgárt. A mi fölfogásunk szerint az a helyes, ha minden fontos kérdésben megkérdezik az emberek véleményét. Az említett aggályokat ugyan megértjük, részben egyet is értünk velük, de már késő az ezekről szóló vitákat megnyitni. Döntöttünk, ma este 18 órakor megszavazzuk Finnország csatlakozását a NATO-hoz.

Magyarország a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja, ezért erőnkön felül mindent meg fogunk tenni a béke előmozdítása és későbbi fenntartása érdekében, ebben számíthatnak ránk a finn emberek.

Mi magyarok Finnországgal különleges történelmi barátságot ápolunk, a szövetségeseink. Megerősítést kaptunk tőlük, hogy Magyarország a jövőben megkapja az ennek szellemiségéhez igazodó, neki járó tiszteletet.

Tegyünk közösen a békéért! Ne fegyverszállítások történjenek, hanem az azonnali tűzszünetet és a tárgyalások megkezdését követeljük ki!

– olvasható Kocsis Máté friss Facebook-bejegyzésében.

 

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás