Bakondi György: rendkívüli figyelmeztetés volt a szabadkai lövöldözés





Rendkívüli figyelmeztetésnek nevezte a szabadkai, migránsok közötti lövöldözést Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.13.
migránsválság

„Az embercsempész-csoportok felosztották egymás között a szerb–magyar határ adott szakaszát. Egy felosztási vita miatt törhetett ki a konfliktus, amelyben rálőttek a kiérkező szerb rendőrökre is. Eddig is látható volt videófelvételeken, hogy fegyver van egyes migránsok, illetve az őket vezető csempészek kezében, de azzal, hogy most a rendőri erőkre is tüzet nyitottak, magasabb szintre emelkedett a probléma” – mondta Bakondi György.

Hozzátette, hogy a prognózisok szerint még tömegesebbé válhat a migráció: „Ez a növekedés összefügg az ukrajnai háborúval, hiszen a fekete-tengeri kikötőkben maradt az exportra szánt búza, és ez súlyos éhínséghez vezethet például a Száhel-övezetben, ahonnan már most is jelentős számban érkeznek a migránsok” – tette hozzá.

Egyre agresszívabban lépnek fel az illegális bevándorlók MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A terroristasejtek komoly utánpótlást találhatnak az egyre nagyobb tömegben érkező migránsok között. „Itt valóban éhes és ezért ingerült, dühös emberekről van szó, akik nagyobb hajlandósággal nyúlnak a terror eszközéhez, mint a korábban érkezettek” – fogalmazott. – „Jól szervezett bűnözési ág lett az embercsempészet.”

Bakondi azokat a nyugati politikusokat vádolta emiatt, akik „bocsánatos bűnként kezelik a jelenséget”. A főtanácsadó felhívta a figyelmet, hogy tavaly júliusig 46 ezer, idén viszont 109 ezer illegális határátlépési kísérlet történt Magyarország déli határán. Ezzel együtt majdnem száz százalékkal nőtt az elfogott embercsempészek száma is. Mint mondta: az is ismert, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet fokozott aktivitásra szólította fel híveit, mondván „az orosz–ukrán háború nyomában járó válság és bizonytalanság kitűnő lehetőséget kínál a terrorcselekményekhez”.

A rendőrség keretein belül létrehozandó határvédelmi egységről azt mondta, ők csak határőrizettel foglalkoznak majd, így ennek a tevékenységnek a mesterfogásait, a kutatást, a zárást kell minél jobban ismerniük.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás