Anonymus újra jelentkezett: baloldali kerületek korrupciós ügyeit leplezi le





Az álarcos figura néhány napja kerületi politikusokat érintő leleplezést ígért. Mai videójában három olyan személyre hívta fel a figyelmet, akik feltehetően fontos szereplői lesznek az előttünk álló „izgalmas” napoknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.16.
piszkos ügy

Anonymus nem szegte meg a szavát, ismét jelentkezett.

„Kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII., és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni” – fogalmazott Anonymus, aki bővebb információkkal nem szolgált az ügyről - írja a Magyar Nemzet.

A három személy közül egyértelműen Patek Gábor az, akinek a személyével a sajtó korábban már foglalkozott. Patek ugyanis 2020-ig a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt a kispesti önkormányzatnál, ám szerepe jóval túlmutatott ezen: tulajdonképpen az MSZP-s Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

Lackner Csaba kiteregette a piszkos ügyeket

Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

Lackner egyebek mellett arról beszélt, hogy 2016-tól közeli munkakapcsolatba került és együtt „dolgozgatott” Gajda Péter végrehajtójával.

Azzal is eldicsekedett, hogy Patek Gábor mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, úgy, hogy felesége eközben önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Guzmics pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt, nevét szintén több korrupciógyanús üggyel hozta összefüggésbe Lackner Csaba.

Jól mutatja Patek Gábor befolyását, hogy a hangfelvételeken úgy említették, mint aki bármit el tud intézni az önkormányzatnál. Gajda bizalmasa abban is jó volt, hogy a lebontásra, értékesítésre ítélt önkormányzati ingatlanokból kirakják a kiszolgáltatott, szegényebb bérlőket.

Az Anonymus által említett másik két nevet a Magyar Nemzet újságírói minden kétséget kizáróan nem tudták beazonosítani, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről a sajtóban sem találtak – a szóban forgó fővárosi kerületekkel összefüggő – információkat, találgatásokba pedig nem akartak bocsátkozni. Mint ahogy a lap írta, keresi az álarcos alak által említett kerületeket, önkormányzatokat azt tudakolva, milyen kapcsolatban állnak a szóban forgó személyekkel.

Mint köztudott, Anonymus a mostanin kívül két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett „jutalékos rendszer” működését mutatta be.

A hatóságok mindkét esetben nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is zajlanak.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás