Ez a véleménye a Fidesznek Márki-Zay Péter megszólalásáról





A Fidesz annak kapcsán adta ki közleményét, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje csütörtöki videójában arról beszélt, szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.24.
reakció

„Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől. Most újjáépítjük a 13. havi nyugdíjat, kétszázezer forintra emeljük a minimálbért, személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok és befagyasztjuk a kamatokat! A baloldal programja, hogy megszüntetné a rezsicsökkentést és újra elvenné 13. havi nyugdíjat!” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz annak kapcsán, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje csütörtöki videójában arról beszélt, szerinte karácsonyra az ország az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját kapta.

Az előzmények

Márki-Zay Péter Gyurcsány Ferenc feleségével közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen korábban veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezte az intézkedést. Márki-Zay Péter Dobrev Klárával közös, a Greenpeace Magyarország által szervezett beszélgetésen korábban veszélyes felelőtlenségnek és igazságtalanságnak nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését, egy most előkerült hangfelvételen böszmeségnek is nevezte az intézkedést - foglalta össze a Ripost. „Amikor a legnagyobb munkanélküliség fenyegetett a Covid első hullámában, nem a munkavállalóknak tettek valamit, hanem bejelentették, hogy a 13. havi nyugdíjat építik vissza. Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton…” – fejtette ki gondolatait Márki-Zay, aki a rezsicsökkentés után a 13. havi nyugdíj jelentette támogatást is elvitatná a magyar emberektől. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje korábban a rezsicsökkentésről nyilatkozott úgy, hogy ahelyett „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Egy másik nyilvánosságra került videófelvételen trágyával etetett gombákhoz hasonlította azokat, akik támogatják a kormány rezsicsökkentését, majd ostoba Fidesz-szavazókról beszélt. A közszolgáltatások kapcsán pedig azt mondta: „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.”.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás