RETRO RÁDIÓ

Csúnyán kicsinálta a pártelnököt a momentumos hóhér





A pártelnök, Fekete-Győr András bukása után egykori bizalmasa került nyeregbe. Kényes pillanatban forgatta meg a kést egykori barátja hátában a politikus.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.13.
árulás

Barátokból politikai ellenfelek – röviden így lehetne összefoglalni Fekete-Győr András és Orosz Anna kapcsolatának alakulását.

A pártelnök bukása után egykori bizalmasa került nyeregbe, így ügyvezető elnökként legalább novemberig irányíthatja a Momentumot – tudta meg a Kontra.

Orosz Annába azonban ennél jóval több motiváció szorult, és feltehetően megpróbálja majd elfoglalni az elnöki széket. Erre komoly esélye mutatkozik, hiszen minden megvan benne, ami sikeressé teheti a Momentumban: aktivista múlt, befolyásos, KISZ-vonalon mozgó apuka és erős migrációpártiság. Amennyiben megkaparintja a hatalmat, akkor a Momentum várhatóan még jobban be fog tagozódni a baloldali összefogásba.

Egyértelműen Orosz Anna állt a Fekete-Győr András ellen szervezkedők élére, régóta elégedetlen a pártelnök teljesítményével. A szervezeten belül egy ideje köztudott, hogy erősen ambicionálja az elnökséget – fogalmazott a Kontrának a Momentum belső ügyeire rálátó párttag néhány nappal a vasárnap megtartott küldöttgyűlést követően.

Fotó: Mónus Márton/MTI

Az új vezetőnek tehát kulcsszerepe volt a párt alapítójának megbuktatásában.

Egész egyszerűen elfogyott Andris körül a levegő. Igaz, ha nem nyújtja be az indítványát, minden bizonnyal megúszta volna. Így viszont magas labdát adott a párton belüli ellenfeleinek, akik szépen kicsinálták. Anna sajnos elvállalta a hóhér szerepét” – tette hozzá a segítő.

Kiemelte, Orosz Anna ügyesen keverte a kártyákat, és jó politikai érzékkel vette észre, hogy a gyenge előválasztási eredmények után azonnal meggyengült Andris pozíciója a párt testületeiben.

A váltásról a küldöttgyűlés döntött, ahol kétharmados többséggel a pártelnök eltávolítására szavaztak.

A párt novemberben választ új elnököt, akkor derül ki, milyen felállásban vágnak neki '22-nek. Többen is pályáznak a tisztségre, többek között Soproni Tamás terézvárosi alpolgármester, Nemes Balázs pécsi politikus, Bárdi Zsuzsanna elnökségi tag, erzsébetvárosi alpolgármester, valamint Orosz Anna, aki a párttag szerint mindenkinél esélyesebb.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás