RETRO RÁDIÓ

Továbbra is nyitva az online időpontfoglaló, ezek a vakcinák elérhetőek

Továbbra is nyitva az időpontfoglaló; jelenleg a Pfizer- mellett Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még AstraZeneca- és Szputnyik oltás is foglalható - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.25. 18:55
koronavírus

A kormányzati portálon kiemelték: minden érvényes regisztrációval rendelkező foglalhat oltásra időpontot, ehhez nem kell semmilyen külön sms-értesítésre várni. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak Pfizer-oltást foglalni.

Azt írták: még mindig bőven van szabadon foglalható időpont az egy hete meghirdetett Pfizer-oltásokból is. A kedden érkezett 334 620 adag Pfizer-szállítmány egy része második körös oltásokra kell, 175 ezer adag pedig első körös oltásokra fordítható, ennek egy részét a kórházi oltópontok hirdetik meg az időpontfoglalóban, másik részét a háziorvosok kapják meg.

Emlékeztettek: az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért javasolják, hogy aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon mielőbb időpontot.

Közölték, hogy AstraZeneca-vakcinából sem hirdetnek egy ideig első oltást, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz használják fel.

A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen” - hangsúlyozták, megjegyezve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm-vakcinát.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. A regisztráció státusza ellenőrizhető a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon.

Aki még nem regisztrált, megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az online időpontfoglaló www.eeszt.gov.hu oldalon érhető el.

Kérik, hogy ha azokat a regisztráltakat, akik online már foglaltak időpontot, a háziorvosuk is hívja oltásra, jelezzék, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra, így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát - olvasható a kormányzati oldalon.

Már több mint 3,8 millió Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Már több mint 3,8 millió vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra, miután kedden újabb 330 ezer adag, koronavírus elleni oltóanyag érkezett.

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden azt is közölte az MTI-vel, hogy a mostani már a 23. magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Kiemelték, hogy csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezett az országba.

Közölték azt is: a Pfizer és a BioNTech az előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag Covid-19 elleni vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag Comirnaty vakcinát szállítanak az Európai Unióba - tették hozzá.

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás