RETRO RÁDIÓ

Újabb botrány a Pesti úti idősotthonban, így csalnak a vakcinával

Az előírásokat megkerülve, jogtalanul jutnak hozzá az idősotthon vezetőinek rokonai az oltáshoz.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.08.
pofátlanság

A Ripost kiderítette, milyen törvénytelen módszerrel jutottak hozzá a vakcinához az idősotthon vezetői. A fővárosi illetékesek nem tagadják a csalás tényét, de a vakcinalopásnak egyelőre nincs semmiféle következménye.

Még februárban számolt be a Pesti Srácok arról, hogy kiderítették, az otthon vezetőinek rokonai idős ápoltak kárára juthattak hozzá a vakcinához.

A Ripost most az ott dolgozó nővérektől megtudta, hogy pontosan milyen módszerekkel dolgoztak a csalók. Akik azóta is vezetik az intézményt, pedig a fővárosi illetékesek mindent tudnak a „vakcinalopásról”.

A lapnak nyilatkozó – de érthető módon névtelenséget kérő –, ma is az otthonban dolgozó nővérek részletesen beszámoltak a csaló módszerekről.

Így csaltak, hogy vakcinához jussanak

Az otthon vezetői közül többen hozzátartozóik papírjait becsempészték az idős ápoltak egészségügyi dokumentációja közé, hogy ők is megkaphassák az oltást.

A legnagyobb felháborodást az intézményben dolgozó nővérek körében az az eset keltette amikor az egyik vezető saját, teljesen egészséges 22 éves fia adatait csempészte az oltásra várók papírjai közé. Azt hazudta,hogy a fiú az intézmény alkalmazottja - írja a Ripost.

Nem ez volt az egyetlen eset

A lap értesülései szerint helytállóságáról megkérdeztük a fővárosi illetékeseket, akik nem tagadták, hogy tudnak a vakcinalopásról, a felelősséget azonban nyomban hárítani igyekeztek.

A nővéreknek gyanús lett az életerős fiatalember

A Ripostnak eközben egy ma is az intézményben dolgozó nővér további részletekkel szolgált. Elmondta, hogy az oltásra nem jogosult hozzátartozókat szabályosan becsempészték az épületbe. Puszta véletlenen múlt, hogy a dolgozóknak gyanús lett a 22 éves életerős fiatalember, amint sorban áll az oltásra.

Felháborodtak a nővérek

„Nem sajnáljuk mi az oltást senkitől, félreértés ne legyen! De azt felháborítónak tartjuk mindannyian, hogy egy egészséges, életerős fiatal férfi hamarabb kap így védettséget, mint egy idős, beteg ember! Mert ezt az oltást mindenképp egy olyan ember elől vették el, aki sokkal inkább rászorult volna” – mondta felháborodva az egyik nővér, majd azt is hozzátette: erről az esetről már mindenki tud az otthonban, és kivétel nélkül minden dolgozó elítéli. Külön felháborítónak tartják, hogy olyan vezetők csalnak akiknek pedig példát kellene mutatnia, és akik ettől függetlenül továbbra is betölthetik a pozíciójukat.

A lap az információjukkal először az intézmény vezetőjéhez fordult, hogy megtudják, hogyan történhetett meg mindez, ő azonban, nem tagadva a történteket a fenntartóhoz, a Fővárosi Önkormányzathoz irányította a lapot a kérdéseikkel.

A főpolgármester sajtóhivatala nem cáfolta, hogy mindez megtörtént, mindösszesen ennyit közöltek: „Az idősotthonokban a tömeges oltás után megmaradt vakcinák sorsáról nem az intézményvezetők, nem a fenntartók döntenek, hanem minden esetben a helyszínen tartózkodó, az oltás folyamatát vezető, úgynevezett oltásparancsnok dönt.”

Forrás: Ripost

Vagyis Karácsony Gergely hivatala szerint az a hibás, akit becsaptak! Az intézményt fenntartó főpolgármester a felelősséget egyértelműen arra az orvosra hárítja, akit az idősotthon vezetői a jogtalanul becsempészett iratokkal megtévesztettek.

Az esetnek azóta sem lett semmiféle következménye. A hozzátartozóikat jogtalanul beoltató, vakcinatolvaj vezetők továbbra is a helyükön vannak, Karácsony Gergely nem lát semmiféle kivetnivalót a történtekben.

Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás