Micsoda ősz: 31 fok jön, de a jövő hétre 1 fokos minimumot jósolnak

Nyár után a tél jön idén ősszel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.26.
nyár prognózis ősz tél

A bolondját járatja velünk az időjárás! Ahhoz képest, hogy a naptár szerint az őszben járunk, a HungaroMet egyhetes előrejelzése szerint szeptember 27-én, pénteken 31 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála, a nyári kánikula után viszont jövő hét kedden, a fagyzugos helyeken hajnalban mindössze 1 fokra lehet majd számítani. Így megyünk pár nap alatt a nyárból a télbe idén ősszel.

 Így megyünk pár nap alatt a nyárból a télbe – idén ősszel (Fotó: Pexels/RDNE Stock Project – Képünk illusztráció)

Mutatjuk is a HungaroMet előrejelzését:

A 31 fokos maximumból esik vissza a hőmérséklet: a jövő hétre 1 fokos minimumot jósolnak (Fotó: met.hu)

Hatalmasat zuhan a hőmérséklet a következő napokban – derül ki a Köpönyeg.hu prognózisából. Mutatjuk is a részleteket, a számok magukért beszélnek!
Pénteken északnyugaton, nyugaton borongós idő várható esőkkel, záporokkal. Az ország nagy részén azonban még napos idő valószínű, és csak néhol fordul elő csapadék. ÉNy-on ennek megfelelően 20-25 fok körül alakul a hőmérséklet, máshol 26-30 fokos meleg, DK-en hőség lehet.
Szombaton erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte csak ÉNy-on, majd máshol is többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik, mellyel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: reggel 20, délután már csak 17 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
Vasárnap a középső és keleti tájakon borongós marad az idő, és újabb eső jöhet. Nyugaton azonban egyre több napsütés ígérkezik. Erős marad az északi szél. 10-17 fok valószínű mindössze.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás