Figyelem, a mai özönvíz után még nem nyugodhatunk meg!

Brutális özönvízszerű esőzés árasztotta el hétfőre virradóan az országot, erre lehet számítani a folytatásban.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.19.
Özönvíz

Mint arról a Metropol is beszámolt, egész Budapest elesett hétfőn az extrém mennyiségű eső miatt. A döbbenetes képsorok körbejárták az internetet.

Sokkoló képsorok a fővárosból – Fotó: Metropol/Csóka Ferenc

Hétfő késő estére a Tiszántúlra húzódik vissza a csapadék, tovább csökken nyugat felől a felhőzet. Egyre inkább megélénkül, majd megerősödik az ÉNy-i szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 23 és 31 fok között alakul a hőmérséklet – hívta fel a figyelmet előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Nagyon megnehezítette a közlekedést a hirtelen lezúdult eső – Fotó: Bors/Móricz István

Kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de zápor, zivatar csak az északkeleti területeken fordulhat elő. Az északnyugati szél erős lesz. 25-30 fokos kellemes nyári meleg valószínű.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, melyet csak kevés gomolyfelhő zavar. Nem várható csapadék. Felfrissül a levegő, hiszen reggelre 13-14 fok köré csökken a hőmérséklet. Délutánonként 24-30 °C valószínű.

Pénteken marad a sok napsütés, miközben fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: szombatra már 29-35 fokos, országos hőség alakulhat ki ismét.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás