Bemutatjuk olvasónk zseniális receptjét.
Judit rendkívül sportos nagymama, minden nap tornára, teniszre vagy táncra jár, e mellett a konyhában is aktív, de érthető módon egészséges, kevésbé kalóriadús ételeket készít.
„Beléptem a hatodik X-be, így még a napi mozgás mellett is oda kell figyelni az étkezésre. A saját egészségem mellett, a családom, az unokáim miatt is odafigyelek, mit eszünk. Szerencsére a gyerekeim is otthon vannak ezen a téren, egymástól tanulunk. Most a húsvét előtti virágvasárnapon egy könnyű olaszos mandulás-citromos tortát készítettem. Megosztom, hátha mást is érdekel – fűzte hozzá olvasónk a beküldött recepthez.
4 nagy tojás
150 g cukor
1 nagy citrom héja reszelve és leve
120 ml növényi olaj (olíva/napraforgó/kókuszolaj – olvasztva)
300 g mandula őrlemény, mandulaliszt
1/2 evőkanál sütőpor
(1/2 kávéskanál mandula/vanília aroma)
szeletelt mandula a tetejére dísznek
porcukor a végén szóráshoz
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, citromlét, olajokat, aromát – ha használunk ilyesmit. Még két percig keverjük robotgéppel. Beleforgatjuk a mandulalisztet és sütőport, összekeverjük. A tojásfehérjéket külön tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mandulás résszel. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntve megszórhatjuk a tetejét szeletelt mandulával, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Akkor van kész, ha már nem ragad rá a beleszúrt kés hegyére a tészta. Porcukorral meghintve tálaljuk (vagy anélkül!).
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre