Ilyen a túrógombóc pohárdesszertként tálalva

Az első osztályos Lorraine megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét. Mit mondjunk, mennyei!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.02.26.
túrógombóc pohárdesszert tálalás finom kislány

Lorraine szülei Elzász-Lotaringiában dolgoztak, amikor ő született, ezért kapta a Lorraine nevet. Most első osztályos és Budapesten él a nyolcgyermekes család ötödik gyermekeként. Lóri szívesen segít otthon, és nagyon szeret a konyhában tevékenykedni. Édesanyja segítségével megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét, amit ő pohárdesszertnek készített el.

Nagyon finom lett!

Lorraine elmesélte, miért került a gombóc a pohárba.

Az egyik kedvencem a túrógombóc, de azt egy kicsit nehéz csinálni, mert lehet, hogy szétesik a forró vízben. Én úgy szeretem, ha sok a túró benne. A keresztanyukám mondta, hogy csináljuk pohárba, úgyis annyira tetszett nekem a sok színes pohárdesszert, amikor a cukrászdában voltunk. A kis üveg meg azért jó, mert hogyha nem tudom megenni az egészet egyszerre, akkor rácsavarom a kupakot, beteszem a hűtőbe, és később folytathatom…”

Még szőlőt is dobtunk rá!

Hozzávalók:

5 dkg búzadara

2-3 dl tej

50 dkg túró

1 bio citrom leve, héja

cukor ízlés szerint

tejföl

10 dkg prézli

olaj

Lorraine első túrógombóc-pohárdesszertje után 

Elkészítés

Külön főztünk tejbegrízt a búzadarából és a tejből. A cukrot a végén kevertük bele, hogy finom legyen. Amikor már a gríz langyos lett, hozzákevertük a túrót, de jó nagy darabokban hagytuk. Belereszeltük a citrom héját, és rácsorgattuk a levét. Jól összedolgoztuk kézi habverővel. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítottuk a prézlit. A soktúrós grízt pohárkákba és zárható kis üvegekbe elosztottuk, a tetejére szórtuk a pirított morzsát, és arra raktunk tejfölt. Sőt, kaptam egy fürt szőlőt, és abból is dobtam rá pár szemet. Nagyon ízlett mindenkinek. És ez már az én receptem!


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás