Az első osztályos Lorraine megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét. Mit mondjunk, mennyei!
Lorraine szülei Elzász-Lotaringiában dolgoztak, amikor ő született, ezért kapta a Lorraine nevet. Most első osztályos és Budapesten él a nyolcgyermekes család ötödik gyermekeként. Lóri szívesen segít otthon, és nagyon szeret a konyhában tevékenykedni. Édesanyja segítségével megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét, amit ő pohárdesszertnek készített el.
Lorraine elmesélte, miért került a gombóc a pohárba.
„Az egyik kedvencem a túrógombóc, de azt egy kicsit nehéz csinálni, mert lehet, hogy szétesik a forró vízben. Én úgy szeretem, ha sok a túró benne. A keresztanyukám mondta, hogy csináljuk pohárba, úgyis annyira tetszett nekem a sok színes pohárdesszert, amikor a cukrászdában voltunk. A kis üveg meg azért jó, mert hogyha nem tudom megenni az egészet egyszerre, akkor rácsavarom a kupakot, beteszem a hűtőbe, és később folytathatom…”
5 dkg búzadara
2-3 dl tej
50 dkg túró
1 bio citrom leve, héja
cukor ízlés szerint
tejföl
10 dkg prézli
olaj
Külön főztünk tejbegrízt a búzadarából és a tejből. A cukrot a végén kevertük bele, hogy finom legyen. Amikor már a gríz langyos lett, hozzákevertük a túrót, de jó nagy darabokban hagytuk. Belereszeltük a citrom héját, és rácsorgattuk a levét. Jól összedolgoztuk kézi habverővel. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítottuk a prézlit. A soktúrós grízt pohárkákba és zárható kis üvegekbe elosztottuk, a tetejére szórtuk a pirított morzsát, és arra raktunk tejfölt. Sőt, kaptam egy fürt szőlőt, és abból is dobtam rá pár szemet. Nagyon ízlett mindenkinek. És ez már az én receptem!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre