
Az első osztályos Lorraine megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét. Mit mondjunk, mennyei!
Lorraine szülei Elzász-Lotaringiában dolgoztak, amikor ő született, ezért kapta a Lorraine nevet. Most első osztályos és Budapesten él a nyolcgyermekes család ötödik gyermekeként. Lóri szívesen segít otthon, és nagyon szeret a konyhában tevékenykedni. Édesanyja segítségével megosztotta velünk élete első túrógombócának receptjét, amit ő pohárdesszertnek készített el.
Lorraine elmesélte, miért került a gombóc a pohárba.
„Az egyik kedvencem a túrógombóc, de azt egy kicsit nehéz csinálni, mert lehet, hogy szétesik a forró vízben. Én úgy szeretem, ha sok a túró benne. A keresztanyukám mondta, hogy csináljuk pohárba, úgyis annyira tetszett nekem a sok színes pohárdesszert, amikor a cukrászdában voltunk. A kis üveg meg azért jó, mert hogyha nem tudom megenni az egészet egyszerre, akkor rácsavarom a kupakot, beteszem a hűtőbe, és később folytathatom…”
5 dkg búzadara
2-3 dl tej
50 dkg túró
1 bio citrom leve, héja
cukor ízlés szerint
tejföl
10 dkg prézli
olaj
Külön főztünk tejbegrízt a búzadarából és a tejből. A cukrot a végén kevertük bele, hogy finom legyen. Amikor már a gríz langyos lett, hozzákevertük a túrót, de jó nagy darabokban hagytuk. Belereszeltük a citrom héját, és rácsorgattuk a levét. Jól összedolgoztuk kézi habverővel. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítottuk a prézlit. A soktúrós grízt pohárkákba és zárható kis üvegekbe elosztottuk, a tetejére szórtuk a pirított morzsát, és arra raktunk tejfölt. Sőt, kaptam egy fürt szőlőt, és abból is dobtam rá pár szemet. Nagyon ízlett mindenkinek. És ez már az én receptem!
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre