Bangó Marika nem használ mérleget sütésnél





Borleves, bélszín, csokitorta - finomabbnál finomabb falatok lesznek a hírességek karácsonyi asztalán. Nem számít, hogy mennyire elfoglaltak az ünnepek előtt, a sztárok is ragaszkodnak ahhoz, hogy karácsonykor ők süssenek-főzzenek szeretteikre. Bangó Marika, Barta Sylvia, Berki Mazsi és Marcellina is elárulta, hogyan készül a karácsonyra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.24.
Bangó Marika berki mazsi Marcellina Barta Sylvia

„Nem használok mérleget sütésnél-főzésnél, mindent érzésre mérek ki” – mondta Bangó Marika a Metropol. Az énekesnő már hetekkel az ünnepek előtt feldíszíti a fát, imádja a karácsonyt. Az ételekre is nagy hangsúlyt fektet, igazi konyhatündér. Idén tyúkhúslevest főz, töltött dagadót, töltött káposztát, sajttal töltött rántott húst, bejglit és csokitortát készít.

Bangó Marika elmondta csokitorta recepjét a Ripostnak.
Fotó: Bangó Marika 

Bangó Marika csokitorta receptje haladóknak:

Hozzávalók

piskótához:

- 6 db tojás

- 6 ek. cukor

- 6 ek. liszt

krémhez:

- két kocka vaj

- kakaópor

- cukor

- vaníliás cukor

- rumaroma

- 1 zacskós tejszín

- darált dió

- meggybefőtt

Először a piskótát kell elkészíteni. Azzal kezdjük, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig összekeverjük a cukor felével. Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, tovább keverjük. Ehhez adjuk hozzá a sárgáját, majd szépen lassan, fokozatosan a lisztet is. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A piskóta után jöhet a krém elkészítése, Marika szerint ebben rejlik a titok. Habverővel összekeverjük a vajat, kakaóport, cukrot, vaníliás cukrot. Adunk hozzá egy kis rumaromát, egy kis darált diót és ezt az egész masszát lazítjuk fel tejszínnel. Akkor jó, ha nem egy gejl, nehéz krémet kapunk, hanem lágy lesz, mint a Rigó Jancsinál – tette hozzá Marika. 10 perc hűtés után már lehet is megkenni a piskótalapokat. A torta tetejére villával lehet csíkokat húzni, a maradék diót ízlés szerint rá lehet szórni, és meggyszemekkel lehet még különlegesebbé tenni. Érdekesség, hogy Marika még a tejszínhabot is maga készíti. Zacskós tejszínt önt habszifonba és azzal díszíti a tortát!
 

Fotó: TV2


Borleves, hal, töltött káposzta szárnyashúsból, erdélyi recept alapján, hidegtálak és az elengedhetetlen zserbó – ezek mind-mind ott lesznek Barta Sylvia családjának ünnepi asztalán.

A TV2 időjárás-jelentője mézeskalácsot is szokott sütni, lányaival, Zsófiával és Dorkával. Sylvia szerint nem az a lényeg, hogy szép legyen, hanem, hogy ízletes. Ő a rendkívül fűszeres, fahéjas, szegfűszeges mézeskalácsot szereti, forralt borral isteni.

Hozzávalók:

- 1 kg liszt

- 300 g porcukor

- 3 evőkanál margarin

- 3 tojás

- 50 g szódabikarbóna

- egy csipet só

- egy bögre méz

- 30 g fahéj

- 10 g szegfűszeg

- egy kis reszelt gyömbér

- 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék

A tészta elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a porcukorral, és a fűszerekkel! Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a margarint! Ehhez mehet a méz, amit előtte egy tálban, forró vízbe téve langyosra melegítettünk! Hagyjuk pihenni a tésztát, ha lehet egy egész éjszakán át! Utána nyújtsuk ki és különböző formákat használva vágjuk ki a mézeskalácsokat! Előmelegített sütőben süssük meg, közepes lángon – kb.150-170 fokon!

Díszítés:
Annyi porcukrot keverjünk a tojásfehérjékhez, amennyit az elbír, és adjunk hozzá egy kis citromlevet! A kapott masszát tegyük bele egy díszítő tubusba és kezdődhet a kreatívkodás!

 

Fotó: Ripost

Marcellina ahogy a zenében, úgy az otthonában is rendkívül találékony. Készített már kottatartóból karácsonyfát, de a konyhában is szívesen tölti az idejét. Íme egy számára nagyon kedves recept:

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók:

- 1 csomag sütőpor,

- 1 csomag vaníliás cukor

- 18 dkg süteményliszt

- 10dkg kókusz zsír

- 1dl tej

- 10dkg méz

- 1db tojás

- 4db érett banán

- egy csipet fahéj

- 1 teáskanál rum

- egy kis dió, narancshéj, mazsola, datolya, esetleg pici csoki

Elkészítés:

A mazsolát áztassuk a kis rumba, készítsük elő a sütőt 180 fokra állítva, a sütőformába tegyünk sütőpapírt! A zsírt felolvasztva a vaníliás cukorral kézi robotgéppel keverjük ki, adjuk hozzá a tojást, majd a tejet és keverjük jól össze! Ezután beletesszük a sütőport és a lisztet, a géppel jól összedolgozzuk. A gyümölcsöket apróra vágjuk és belekeverjük a tésztába. Ezután egyenletesen öntsük a masszát a formába! 30-40 percig kell sütni, a végén szórjuk meg porcukorral! Marcellina jó étvágyat a kíván, ahogyan fogalmazott, a németektől örökölt misekenyér mai változatához! 

Fotó: Markovics Gábor

Berki Mazsi halászlevet, bélszínt készít

Berki Renáta év végéig már a pihenéssel tölti az idejét. Nem csoda, nagyon szomorú éven van túl. Annyit elárult a Borsnak, hogy halászlevet, bélszínt készít szentestére, a süteményeket pedig édesanyjával közösen sütik.





 





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás