A hagyományos karácsonyi menük mellett szinte mindenhol megvan a saját családi kedvenc, ami ünnepkor az asztalra kerül. Nálunk ilyen például a pecsenyekacsamáj aszaltgyümölccsel baconszeletekbe bundázva. Különleges ízvilág, télies és üde egyaránt.
6-8 db pecsenye kacsamáj-darab (60-80 dkg)
25 dkg szeletelt bacon
20 dkg aszalt sárgabarack/szilva vegyesen
1 evőkanál olvasztott kacsazsír
só – de csak sütés után!
Egy hőálló tál aljára szórunk néhány szem aszalt szilvát és sárgabarackot. Ezekre rátesszük, egymás mellé elhelyezve a megmosott, szükség szerint tisztított májdarabokat.
Néhány szem aszalt sárgabarackot és szilvát baconba hengergetve a tetejére teszünk, és a kimaradt baconszeletekkel betakarjuk, úgy, hogy az egyes májdarabok közé még szurkálunk aszalt gyümölcsöt. 15 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük, kb fél órát, míg a bacon szépen megpirul. Addigra már a máj is megpuhul a az aszaltgyümölcsös ágyazásban.
Vigyázat! Ne sózzuk előre és süssük túl a májat, mert megkeményedik, és kiszárad.
Játsszunk szabadon a színpompás köretekkel! A narancssárga sütőtökkel, a zöld spenóttal vagy a ciklámen céklasalátával körítve nemcsak szemet gyönyörködtető látványt, hanem mennyei harmonikus ízvilágot kapunk!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre