Pecsenye kacsamáj aszaltgyümölccsel bacon-bundában – Neked bejön az ünnepi asztalra?

A hagyományos karácsonyi menük mellett szinte mindenhol megvan a saját családi kedvenc, ami ünnepkor az asztalra kerül. Nálunk ilyen például a pecsenyekacsamáj aszaltgyümölccsel baconszeletekbe bundázva. Különleges ízvilág, télies és üde egyaránt.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.12.18.
kacsa bacon

Hozzávaló

6-8 db pecsenye kacsamáj-darab (60-80 dkg)

25 dkg szeletelt bacon

20 dkg aszalt sárgabarack/szilva vegyesen

1 evőkanál olvasztott kacsazsír

só – de csak sütés után!

Pecsenye kacsamáj színes zöldkörettel Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Egy hőálló tál aljára szórunk néhány szem aszalt szilvát és sárgabarackot. Ezekre rátesszük, egymás mellé elhelyezve a megmosott, szükség szerint tisztított májdarabokat. 

Egy deszkán elfér a hozzávaló Fotó: Fodor Erika

Néhány szem aszalt sárgabarackot és szilvát baconba hengergetve a tetejére teszünk, és a kimaradt baconszeletekkel betakarjuk, úgy, hogy az egyes májdarabok közé még szurkálunk aszalt gyümölcsöt. 15 fokon, alsó-felső sütéssel sütjük, kb fél órát, míg a bacon szépen megpirul. Addigra már a máj is megpuhul a az aszaltgyümölcsös ágyazásban.

Pecsenye kacsamáj aszalt gyümölccsel
Mehet a sütőbe! Fotó: Fodor Erika

Tuti tipp

Vigyázat! Ne sózzuk előre és süssük túl a májat, mert megkeményedik, és kiszárad.

Pecsenye kacsamáj
Jó étvágyat! Fotó: Fodor Erika

+1Tipp

Játsszunk szabadon a színpompás köretekkel! A narancssárga sütőtökkel, a zöld spenóttal vagy a ciklámen céklasalátával körítve nemcsak szemet gyönyörködtető látványt, hanem mennyei harmonikus ízvilágot kapunk!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás