RETRO RÁDIÓ

György-Horváth Zsuzsa: Mozaikcsaládként mindenki együtt ünnepel





Töltött káposzta, bejgli, tiramisu - finomabbnál finomabb falatok lesznek a csinos Hír TV-s műsorvezetők ünnepi asztalán. Budai Ivett, György-Horváth Zsuzsa, M. Dobos Marianne mesélt lapunknak karácsonyaikról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.23.
György Horváth Zsuzsa Budai Ivett

"A klasszikus ünnepi fogásokban hiszek" – ezt Budai Ivett, a Hír TV Radar című műsorának háziasszonya mondta lapunknak. 

Budai Ivett elárulta, mi lesz a karácsonyi menü náluk.
Fotó: Hír TV

„A menüsor mindig ugyanaz, töltött káposzta és bejgli sem hiányozhat az ünnepi asztalról. Ezekben a napokban a távolabbi rokonokkal is sok időt töltök”.

Ivett kolléganője, M. Dobos Marianne az ünnepek előtti utolsó munkanapon végigmegy a televízió székházában és saját készítésű csokikkal, bonbonokkal kínálja meg munkatársait az utolsó műszakban.

M. Dobos Marianne elmondta, mivel lepi meg kollégáit karácsonykor.
Fotó: Hír TV

„Gőzerővel főzök 23-án, idén háromféle ételt, plusz egy desszertet készítek. A hagyomány szerint mindig kipróbálok egy új receptet a megszokott töltött káposzta és kacsasült mellé, amit újdonságként tálalok. Idén diós fetával töltött pulykarolád lesz, és mézeskalács tortát sütök. A családnak és a barátoknak mindig saját készítésű gasztro ajándékkal készülök, amit hetekkel ezelőtt elkezdtem gyártani. Idén fehér csokis sütőtök krémet csináltam, két adag házi csoki likőrt csatos üvegben, és cantuccinit, esetleg egy kis házi csokit” – sorolta a Napi Aktuális műsorvezetője.

György-Horváth Zsuzsa, a Hír TV Híradójának háziasszonya elárulta, a családjának nagyon sokat jelentenek az ünnepek, náluk tényleg ilyenkor van együtt igazán a család.

György-Horváth Zsuzsa a karácsonyaikról mesélt.
Fotó: Hír TV

Nálunk a karácsony különösen fontos része az évnek, hiszen Olaszországban, az édesapjával élő lányom is végre itthon van! Ott az iskola 23-án fejeződik be, így szinte csak 'hazaesik' az ünnepre, cserébe 2 hétig maradhat. Ezt az időszakot emiatt kiemelten alapos előkészület előzi meg, hogy az ünnepek alatt már csak egymásra tudjunk figyelni. A szenteste is rendhagyó nálunk, hiszen mozaikcsaládként mindenki együtt ünnepel: a gyermekeim édesapja, a volt anyósom, a jelenlegi anyósom, édesanyám és a mostani párom együtt ülünk le a karácsonyi asztalhoz.”

A család ezt tavaly próbálta ki először, és olyan jól sikerült, hogy elhatározták, hagyományt teremtenek. Az ünnepi menü is nemzetközi, a hagyományos magyar ételek mellett helyet kap valami olaszos is, tavaly például tradicionális tiramisu került az asztalra - mondta Zsuzsa. 

Szerencsés helyzetben vagyok, mert a nagymamák is, a párom is imád főzni, szinte versengés van, hogy ki készítse az ünnepi menüt. A desszertből viszont nem engedek! Több mint tíz éve minden évben elkészítem a gyömbéres-karamellás parfétortát is, a család nagy kedvencét. Emellett kísérletező típus vagyok, idén többféle cukor nélküli sütemény is az asztalra kerül majd. Egy híradósnak természetesen a munkából is ki kell vennie a részét az ünnepek alatt, de ez sosem gond, hiszen jó előre egyeztetjük a kollégákkal, hogy ki melyik napot választja. Szilveszterkor viszont évek óta én dolgozom, mert az éjféli petárdázás miatt a buli kizárva, a két kutyánkat amúgy sem hagyhatjuk magukra, ilyenkor fokozottan figyelni kell rájuk.


 

 





 





Ezeket olvastad már?
Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás