Ütős-hűtős gyümölcskrémtorta – Gyors, mint a villám, de még gyorsabban elfogy! - Videó

Hatással vannak ezek a viharos idők az étkezésünkre is, hogy mit kívánunk inkább a hideg vagy a meleg falatokat. A mostani felhőszakadások, villámcsapások egy villámgyors hűtött gyümölcskrémtorta elkészítésére ihlettek, ami kellemes harmóniát teremt ízével és színeivel a nyári záporok forró-párás és hűs-szellős időjárása között. A sütés nélkül, villámgyorsan elkészíthető gyümölcskrémtortával csak az a baj, hogy még az előállításnál is kevesebb idő alatt elfogy. Mentes verziókban is működik, sőt ütős!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.23.
Édesség

Hozzávalók 22 centis tortaformához

18 dkg zabkeksz (gluténmentes vagy cukormentes is lehet)

9 dkg puha vaj

25 dkg áfonya (feketeribizli vagy piros)

15 dkg cukrozatlan ananászdarabkák

1 zacskó vanília pudingpor (akár gluténmentes)

25 dkg mascarpone

1 dl tejszín

50 dkg syr sajtkrém

cukor, ízlés szerint (eritrit vagy nyírfa is jó)

1 citrom (kezeletlen héjú) leve, héja)

víz

Csupa gyümölcs, csupa krém! (Szerző felvétele)

Elkészítés

1.A kekszet géppel megdaráljuk, és összekeverjük a puha vajjal, majd egyenletesen szétnyomkodjuk (kézzel, lapáttal, hengerelővel) a tortaforma alján. Amíg a krém készül, a tésztát betesszük a hűtőbe.

Csak ez kell hozzá (Szerző felvétele)

2.Az áfonyát vagy ribizlit felöntjük 2 deci vízzel, és egyet forralunk rajta. A levét leszűrjük, és abban főzzük meg a pudingport, majd amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Ha jó édes a gyümölcsünk, akkor a levéből és a húsával főzött pudingunkba nem is kell cukrot tenni. (Aki szeretne, persze, tehet.) Hagyjuk kihűlni.

Keleti és nyugati sajtkrém (Szerző felvétele)

3.A mascarponét, a syrt, a tejszínt, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot összeöntjük, és elektromos habverővel krémmé keverjük. Hozzáadjuk a citrom héját, levét, azt is elkeverjük.

Áfonypudig (Szerző felvétele)

4.A fehér és a gyümölcskrémet fokozatos adagolással kézi habverővel összekeverjük úgy, hogy a pudinghoz adjuk részenként a fehér krémet.

  • A gyümölcsmasszát ráöntjük a tésztára, elsimítjuk, és 2-3 órára mehet vissza a hűtőbe.
  • 6.A hűtött tortára rátesszük a cukrozatlan ananászdarabkákat, tetszés szerint dekorálva.

    Tuti Tipp

    Természetes színezékkel (Szerző felvétele)

    A fehér krém és a gyümölcspuding összekeverésekor figyeljünk, hogy a puding ne legyen már meleg, de kihűlni se hagyjuk teljesen, mert addigra már túlságosan megköt. Ha csomómentesre akarjuk elkeverni a gyümölcspudingot a krémmel, akkor apránként a pudingba keverjük el, és ne fordítva.

    Tömény gyümölcskrém (Szerző felvétele)

    +1Tipp

    Osszuk fel szeletekre a tortát mielőtt az ananász dekorációt rátesszük, mert az segít majd a szeletek kiemelésekor. Akár dekorálhatunk úgy a gyümölccsel, hogy az kijelölje számunkra az egyes tortaszeleteket.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás