Hamis hekk harcsából! - Érdekel? - Mizsei séf megmutatja

Mondhatni, hogy mákunk van, mert mi már kóstoltuk a MÁK Étterem hamis hekkjét, amely kiváló, könnyű ebéd vagy vacsora a nyári szezonban. Mizsei János séf jóvoltából a Metropol olvasóival is megosztjuk ennek a különleges halételnek a receptjét. És hogy mitől hamis? Akit érdekel, megtudhatja, és ki is próbálhatja az alábbiak alapján.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.09.
I. kerület V. kerület XI. kerület Hamis hekk

A MÁK harcsa-hekkje egy tiszai harcsafiléből készült hamis hekk. Mizsei Jánostól séf elárulta nekünk a a „hamisság” titkát, amit videón is megnézhetünk.

„Azért hamis, mert a technológia, ahogy készítjük magát a halat, az hasonló a hekkéhez, de mi még apró „csavarokat” vittünk bele. A lisztbe nem teszünk pirospaprikát, hanem először keményítője forgatjuk a harcsa darabot. Aztán egy tentura masszát kap, hogy ráragadjon az ecetes panko morzsa. Amikor kisült, a végén egy Cayenne-borsos fűszerpaprikával szórjuk meg és Maldon sóval – árulja el Mizsei János, aki videón is megmutatja olvasóinknak, hogyan csinálja ezt az ételt.

Jöhet a kovászolt meleg vajbabsaláta (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A hal mellé a séf tormás zöldborsópürét és kovászolt meleg vajbabsalátát kínál. A tetejére tesz még egy zöldeper reliche-t, ami sült hagyma és savanyított zöldeper. Aztán már csak friss petrezselyem és egy kis shiso olaj kell rá, és jó étvágyat!”

Mizsei János: Jó étvágyat! (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A MÁK Étterem szeptemberben nyit újra a Vigyázó Ferenc utcában, addig is akinek „mákja van”, nyáron két MÁK pop-upban is kóstolgathat: A SHO Beachen a BudaParton vagy a Várkertben.

Ezt nézd meg!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás