Íme a Bazsalikomos Pékség: ahol mindig farsang van!
A Panifico il Basilico olaszos kézműves különlegességeiért a Duna túlpartjáról is megéri átjönni.
A Panificio il Basilico, a Bazsalikomos Pékség Városmajor utcai boltjában Gigi és Bence fogadta a Metropol „konyhás” csapatát. Kíváncsiak voltunk, az olaszos kézműves pékség milyen különlegességeket kínál a hétköznap betérőknek. Mutatjuk videón is!

Szabadfi Szabolcs elsősorban olasz pizzáiról ismert, de a járványhelyzet miatt egyelőre szünetel a pizzaárusítás a Városmajorban. Szabi, a pék, a Panifico il Basilico alapítója most a sokféle kézműves kenyér mellett az újragondolt szendvicseit kínálja kipróbálásra.

-Kalácsból van mandulás-áfonyás, mazsolás, és sima, csak cukorszórással a tetején, de csokist és málnás-csokist is szoktunk csinálni – tudjuk meg a pult mögött álló Gigitől. A teszt kedvéért az alapot, a sima cukorral szórtat kóstoltuk meg, és az minden extra nélkül, magában is nagyon finom volt.

Ami a sós péksüteményeket illeti, megtudjuk, hogy a sima sós perec mellett a kolbászos verzió nagyon népszerű és a lilahagymás baconos táskát viszik még nagyon.

Van itt diós-fahéjas csiga, meggyes , málnás-vaníliás briós, ricottás-narancsos, málnás-túrós táska, és örömmel fedezzük fel - farsang idején - a gyönyörű fánkkal teli kosarat.
-Nekünk egész évben farsang van, nálunk mindig készül fánk, és nagyon szeretik, lekvár és minden nélkül is – vágja rá Gigi.

Bence javaslatára beugrottunk a Bem utcai üzletbe is, ahol a Városmajorhoz hasonló hangulatú fogadtatásban részesültünk, és még itt is találtunk bőven választani valót, pedig a lányok szabadkoztak, hogy a délután második felére már a finomságok javát elvitték. Itt a hagyományos sós kiflit teszteltük: szerintünk nagyon rendben van.

Budapesti boltok
Kézműves pékség/Artisan Bakery
1021 Budapest, Bem utca 2.
1122 Budapest, Városmajor u. 34.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre