
Sokan kidobják a krumpli héját. Elképesztő, mit tudtunk meg róla.
A burgonya a hazai konyha egyik legnépszerűbb alapanyaga. Mi magyarok nagyon szeretjük fogyasztani köretként (a sült krumpli örök sláger, de gyakran fogyasztunk burgonyapürét vagy petrezselymes krumplit is), ugyanakkor több ételünkben alapanyag: például a rakott krumpliban, a paprikás krumpliban, a házi lángosban, a nudliban, és még sorolhatnánk a sort.
Bizonyára senkinek nem kell bemutatni, hogyan készítjük elő a burkonyát: hacsak nem héjában kell sütni, akkor az első lépés midig az, hogy megpucoljuk. Ez a legtöbb háziasszonynak nem a kedvenc feladata, ráadásul rengeteg szeméttel jár együtt, hiszen a hosszú krumplihéj-kukacok mindig a kukában landolnak. Pedig nem kell ennek így lennie! Van ugyanis egy jó hírünk. Egy hihetetlenül könnyű és finom recepttel soha többé nem kell kidobnunk a krumplihéjat, mert rendkívül finom csemege készíthető belőle - írja a Mindmegette.
Nincs más dolgunk, csak annyi, hogy amikor egyébként is megmosnánk a pityókát, a szokásosnál legyünk alaposabbak, jobban dörzsöljük meg a felületet. Ezután ne a kuka fölött hámozzuk meg, hanem egy vizes tál fölött. Ebben kell ugyanis összegyűjtenünk a lehámozott héját. Ha ezzel készen vagyunk, vagy tegyük félre a hűtőbe, vagy azonnal készítsük el a mennyei falatot az alábbi recept alapján:
Csirkehúsból készült recepteket mutatunk!
Farsangkor sem feledkezhetünk meg a hasunkról.
Csak csoki és kókusz, se tej, se liszt, mesés ez a torta!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre