Ezt csepegtesd a banánra, elképesztően sokáig friss és finom marad!

Elképesztő megoldás, hihetetlen hatás!



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2025.02.28. 12:00
Módosítva: 2025.02.28. 12:10
Banán praktika frissesség

Tedd a kezedet a szívedre: ugye téged is bosszant, hogy túl hamar megbarnul a banán! Pedig létezik egy meglepően egyszerű praktika arra, hogy meghámozva és felszeletelve is sokáig friss és finom maradjon a világ egyik legkedveltebb déligyümölcse.

Téged is zavarnak a banán héján sokasodó barna foltok? Képzeld, természetes módon tolható ki a banán frissességi ideje  (Fotó: Pexels/Juan Salamanca – Képünk illusztráció)

A banán frissességének titka

A banán alapvetően rövid ideig tárolható, mert a szára etiléngázt termel. Ez a gáz egyrészt érettebbé és ízletesebbé teszi a gyümölcsöt, ugyanakkor ha túl sok keletkezik és kerül a levegőbe, akkor a közelében lévő összes gyümölcs rendkívül gyorsan érni kezd, majd végül rothadásnak indul. Mivel a banánok rendkívül érzékenyek az etiléngázra, ezért mindig a gyümölcstálon kívül érdemes tartani, akor sem fürtben, hogy friss maradjon – írja az Express.

Ugyanakkor Paula, a Creative Housewives társalapítója elárulta, a héja nem védi meg a banánt a barnulástól, a narancslé viszont igen!

Véleményem szerint azért, hogy a meghámozott és felkarikázott banánszeletek ne barnuljanak meg, facsarj egy kis narancslevet és csepegtesd a déligyümölcsre! Különösen ügyelj a levágott végekre, mivel azok barnulnak meg a leggyorsabban. Ha megvagy, tegyél fóliát a banános tányérra és tedd a hűtőbe! Így kitolhatod a banán frissességi idejét! Ne aggódj a narancslé miatt, nem rontja el a banán ízét!

– árulta el a praktikát Paula.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás