
Rejtett betegség a migrén mögött – Az orvosok még csak el sem hiszik
Karrierek omlanak össze, házasságok mennek tönkre egy alattomos, "néma" agyi állapot miatt.
Mutatjuk, mi a titka.
A befőzés nemcsak a nyár kiváltsága! Télen is akadnak olyan alapanyagok, amelyekből pénztárcabarát módon ízletes lekvárokat, szörpöket vagy kompótokat készíthetünk. Kísérletezzünk új receptekkel, a család garantáltan rajongani fog értük – ígéri a Fanny magazin.
Az orvost is távol tartja
Az alma az egyik legolcsóbb és legkönnyebben beszerezhető téli gyümölcs. Rengeteg fajtája közül válogathatunk, és sokoldalúan felhasználható: készíthetünk belőle almapürét, kompótot, chutney-t, de akár almás szörpöt is. A kissé már fonnyadtabb almákat is felhasználhatjuk, így csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást.
Ötletek a süteményen túl
A körte februárban is elérhető, és csodálatos befőttek, lekvárok vagy akár fűszeres körteszirup készíthető belőle. Különleges ízvilágot érhetünk el, ha fahéjjal, szegfűszeggel vagy vaníliával ízesítjük.
Ha szeretjük a fanyar ízeket
A citrusfélék februárban gyakran akciós áron kaphatók. A narancslekvár igazi téli különlegesség, amely nemcsak reggelikhez, hanem süteményekhez is remek választás. A citromból készíthetünk citromszörpöt vagy citromkrémet, amely frissességet visz a hideg hónapokba.
Megér minden fáradságot
A gránátalma nemcsak egészséges, de rendkívül különleges lekvár vagy szirup készíthető belőle. Bár a tisztítása időigényes, a végeredmény megéri a fáradságot. A gránátalma vitamintartalma felturbózza az immunrendszert és felfrissíti az elmét.
Néhány perc alatt elkészül
A kivi savanykás frissessége mindenképpen megér egy kísérletezést. Téli vegyes lekvárnak, sőt akár befőttnek is tökéletes, hiszen a kivi a gyümölcsös sütemények legnépszerűbb hozzávalója.
Tele vannak vitaminnal
A mandarin és klementin között csak árnyalatnyi különbség van, mégis érdemes külön-külön mindkettőt kipróbálni. Ha friss ízre vágyunk, akkor multivitamin gyümölcsléként lehet tartósítani, de befőttként is remekül megállja a helyét. Érdemes szirupban eltenni, az édes lé ugyanis akár szörpként is megállja a helyét.
Kísérletezzünk a fűszerekkel
Sok zöldségespultban illatoznak ilyenkor a hatalmas szilvák. Egy üveg dzsemhez nem is kell sok, ráadásul a téli hangulathoz remekül illenek a keleti fűszerek. Egy kis kardamom, egy csipet fahéj, és máris kész a mámorító szilvacsoda, ami akár pirítósra kenve, akár süteménybe töltve igazi ízélmény.
Mártogassuk a meleg szószba
A naspolya inkább piacokon bukkan fel, de érdemes nagyobb adagot beszerezni belőle, hiszen az íze mennyei és minden megfázásos betegségre gyógyír. A naspolyából készült lekvár vagy szósz különleges csemege, érdemes foszlós kaláccsal kipróbálni.
Csak forgalmas úttól távol
A csipkebokor gyümölcséhez akár ingyen is hozzájuthatunk. Az út mentén növő bokrokon nagy mennyiségben piroslik a csipkebogyó. A termésekből szörp és lekvár egyaránt készülhet, sőt ha naranccsal, almával vagy körtével párosítjuk, új, különleges ízeket kapunk.
Karrierek omlanak össze, házasságok mennek tönkre egy alattomos, "néma" agyi állapot miatt.
Kiderült, mit tartogatnak mára a csillagok.
Sokan a közös jövő mellett a szakításra is felkészülnek.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.