A szakértő elárulta, hogy melyekről van szó pontosan.
Az Alzheimer-kór vagy demencia tünetei közé tartozik a feledékenység, míg a betegség más formái hallucinációkat, merevséget és szorongást okozhatnak. Természetesen, ha a demencia jeleit gyanítod, mindig a legjobb, ha felkeresel egy egészségügyi szakembert - bár van néhány dolog, amit tehetsz, hogy csökkentsd a betegség kialakulásának esélyét.
Egy szakember felfedte, majd elmagyarázta, melyik az a három „legrosszabb ital”, amelyek növelik az Alzheimer-kór esélyét, amelyekre érdemes odafigyelni. Dr. Saurabh Sethi gasztroenterológus a TikTok-ra feltöltött videójában részletesen bemutatott három népszerű innivalót, amelyek növelhetik a betegség kialakulásának kockázatát. Mutatjuk, hogy melyek ezek:
Bár azt gondolhatod, hogy a diétás frissítő egészséges alternatívája a teljes cukortartalmú változatnak, Dr. Sethi szerint mégsem olyan jó neked.
Sok egészségtudatos ember iszik diétás üdítőt, de ez valójában nem tesz jót az agynak
- mondta Sethi, aki hozzátette, a szénsavas italok diétás változatát aszpartámmal keverik, ami „rosszat tesz a bélbaktériumoknak, és erős gyomor-agy kapcsolat van”.
A diétás szénsavas üdítőitalokkal ellentétben valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy a túl sok alkohol ártalmas.
„Az alkohol negatívan befolyásolja a bélbaktériumokat és a máj egészségét, ráadásul az alvást is rontja, ami kulcsfontosságú az agy egészségéhez” - fejtette ki Sethi a videójában.
Bár a kutatások kimutatták, hogy a túl sok pia növelheti az egyén esélyét az Alzheimer-kór kialakulására, a legújabb tanulmányok szerint bármilyen mennyiségű alkoholfogyasztás növelheti bárkinél többek között a májbetegség és a cukorbetegség kockázatát.
Sethi arról beszélt, hogy a sportitalok fogyasztása növelheti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
Ezekben az italokban általában nagyon magas a cukortartalom, és a rostok hiánya ezekben az italokban a cukor gyors felszívódásához vezet, ami megnöveli a vércukor- és inzulinszintet, hozzájárulva az inzulinrezisztenciához, ami viszont növeli az Alzheimer-kór kockázatát
- magyarázta a szakember.
A tudományos részleteket vizsgálva a szakértők korábban felfedezték, hogy a sportitalokból és hasonlókból származó túl sok cukor az agyban felhalmozódó glükózhoz vezethet. A kutatások ezt korábban összefüggésbe hozták az Alzheimer-kór kialakulásával - írja a Unilad.
Íme Dr. Sethi videója:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre