Kávézás világnapja: Mutatjuk miért tesz jót, ha kávézunk

Zsírt éget, segít a cukorbetegség és az Alzheimer-kór kialakulását megelőzni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.29.
kávé világnapja

2009 óta világszerte szeptember 29 a kávé és kávézás világnapja. Sokan el se tudnák képzelni a reggeleiket az illatos fekete nélkül. Bár a túl sok kávé fogyasztás nem egészséges, kis mértékben érdemes fogyasztani, hiszen számos jótékony hatása van.

  • Csökkenti a cukorbetegség kockázatát: Számos kutatás bizonyítja, hogy és átlagosan 23-50 százalákkal alacsonyabb a kettes típusú cukorbetegség előfordulása a kávéfogyasztóknál.
  • Zsírégető hatású: A koffein minden egyes fogyókúrás étrend-kiegészítő szerves részét képezi. Egyike azon kevés természetben is előforduló anyagoknak, melyek bizonyítottan hozzájárulnak a zsírégetéshez. Gyorsítja az anyagcserét és serkenti a zsírégetést.
  • Megelőzi az Alzheimer-kór kialakulását: A kutatások azt bizonyítják, hogy akiknek a vérében nagyobb mennyiségben volt koffein, kevésbé mutatták a demencia jeleit, mint akik nem kávéztak. A koffeinnek ugyanis agyserkentő hatása van.
  • A kávénak számos jótékony hatása van (Fotó: Shutterstock)

     









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás