10 tuti tipp: Így készíthetsz tökéletes fürdősót házilag olcsón és gyorsan



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.21. 15:00
tengeri só tippek bőr házipraktika

Ősszel nincs is jobb, mint egy illatos, forró fürdőben ücsörögni és relaxálni. Jó hír, hogy nem szükséges drága fürdősókra költeni, hiszen néhány egyszerű hozzávalóból házilag is elkészíthetjük.

 

1. Csodát tesz a bőrrel

A fürdősó nemcsak kellemes illatú, hanem valódi bőrmegújító hatással is rendelkezik! Szemcsés állagának köszönhetően hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal felfrissíti a bőrt, miközben lazíthatunk a kellemes fürdőben.

2. Mindennek az alapja

A legfontosabb összetevő a só. Ügyeljünk arra, hogy kiváló minőségű, durva szemcsés sót válasszunk, például himalájai vagy tengeri sót. A tengeri só értékes ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek fürdés közben felszívódnak a bőrbe.

3. Néhány csepp is elég

Különböző illatokat is adhatunk hozzá. Stresszoldáshoz válasszunk rózsa-, levendula- vagy ánizsillóolajat. A rozmaringolaj csökkenti az izomfájdalmakat. Megfázás esetén a borsmenta vagy eukaliptusz a legjobb választás, mivel tisztítják a légutakat. 

4. Kell hozzá az olaj!

Az illóolajok mellett különféle ápoló olajokat is használhatunk, például kókusz-, olíva-, jojoba- vagy mandulaolajat. Ezek hidratáló hatásúak és ápolják a bőrt.

5. Keverjünk hozzá színeket!

A fürdősót színesebbé tehetjük, ha kevés ételfestéket is adunk hozzá. A céklapor élénk rózsaszín vagy vörös árnyalatot kölcsönöz, míg a kurkuma meleg sárga színt, a matcha teapor pedig kellemes zöld színt varázsol a fürdősónak. A paprikapor narancsos-vöröses tónust ad, bár illata enyhén fűszeres lehet.

6. Kettő az egyben

Díszíthetjük szárított virágokkal is, amelyek nemcsak szépítik, de a fürdővizet is gazdagítják jótékony hatásaikkal. A kamillavirág gyulladáscsökkentő, a körömvirág pedig bőrnyugtató hatású. A rozmaring enyhíti az izomfájdalmakat, míg a zsálya segít a relaxációban.

7. Állítsuk össze!

Ha beszereztük a hozzávalókat, készítsük el a fürdősót. Az elkészítés egyszerű: először tegyünk 50 dkg tengeri vagy himalája sót egy nagyobb tálba, majd adjunk hozzá egy-két evőkanál növényi olajat. Csepegtessünk rá 10-20 csepp illóolajat. Ezután díszítsük szárított virággal és ételfestékkel. Végül alaposan keverjük össze az egészet.

8. Ragasszunk címkét az üvegre

A fürdősót használat előtt legalább egy napig hagyjuk állni. Ezután töltsük egy kisebb befőttesüvegbe, majd szorosan zárjuk le. Ragasszunk egy címkét az üvegre, amelyen feltüntetjük az illatot és a készítés dátumát. Így könnyen megkülönböztethetjük a különböző változatokat, és mindig kéznél lesz a megfelelő fürdősó.

9. Nagyon sokáig eláll 

Tegyük a fürdősót száraz, hűvös helyre, ahol három-négy hónapig megőrzi a minőségét. Használatkor adjunk két-három evőkanál fürdősót a fürdővízhez. 

10. Alaposan kenjük be

Az érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat, és kiszáríthatja a bőrt, ezért fontos, hogy a fürdősó használata után zuhanyozzunk le, és hidratáljuk a bőrünket testápolóval.

Szöveg: Reiter Georgina - FANNY









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás