Tisztítsd meg a karmádat 7 lépésben!

Tegyél jó dolgokat, és jó dolgok történnek veled, tegyél rossz fát a tűzre, és az univerzum megbüntet. Nagyon sarkosítva így lehetne leírni a karma működését, amiben persze sokan kétkednek is. Tetteink azonban egyértelműen kihatással vannak a saját életünkre és a körülöttünk lévőkre is, ezért érdemes mindig tiszta lelkiismerettel járni a világban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.18.
Módosítva: 2024.08.18.
viselkedés Karma karmatisztítás

Az Astronet megmutatja, mit kell tenned ahhoz, hogy teljesen tiszta lappal indulhass az univerzum színe előtt. Tisztítsd meg a karmádat 7 lépésben!

 

Fotó: Pixabay / Pixabay (Illusztráció!)

 

1. Hála és köszönet

Az egyik legmagasabb rezgésszintű érzelem a hála, melynek kulcsszerepe van a karma tisztításában. Minden egyes nap gondoljuk végig, mennyi mindennel rendelkezünk, ami miatt hálásak lehetünk az univerzumnak és embertársainknak. Ne vegyük természetesnek mindazt, ami körülvesz bennünket – tekintsük áldásnak adottságainkat és lehetőségeinket.
Sose felejtsük el megköszönni, ha valaki támogatást és segítséget nyújt nekünk, és vegyük észre mások értünk vállalt fáradozásait, áldozatait.

 

2. Megbocsátás

Ez szintén egy olyan lépcsőfok, mely elengedhetetlen a karmaoldáshoz. Megbocsátani akkor leszünk képesek, ha elfogadjuk, hogy mindenki a maga fejlettségi szintjének megfelelően cselekszik, és minden megélésünk a fejlődésünkhöz szükséges tapasztalat. Kerüljük az ítélkezést, hiszen semmi sem pusztán fekete és fehér. A megbocsátás annyit jelent, hogy az előbbiek talaján feloldjuk magunkban a múltbéli eseményhez kötődő haragot, vádaskodást és bosszúvágyat.

3. Bocsánatkérés

Ez a harmadik legfontosabb pillér, melyhez szorosan kapcsolódik annak elfogadása, hogy bizony mi magunk is követünk el hibákat, és olykor öntudatlanul megbántunk másokat. Nem elég ezt magunkban felismernünk, szavakba is kell öntenünk felfedezett hibáinkat és tévedéseinket. Ez egyrészt az egónk uralmát tompítja, emellett pedig a másik érintett fél lelki terheit csökkenti.

 

4. Önreflexió

Részben kapcsolható a 3. ponthoz, viszont itt az önismeret globálisabb alkalmazásáról van szó.
Az önreflexió saját gondolataink, viselkedésünk és szándékaink tudatos megfigyelése és megértése.
Minden egyes nap vizsgáljuk meg a cselekedeteink és gondolataink mögött megbúvó érzelmeket, de emellett igyekezzünk tágabb perspektívából, kívülről is szemlélni a történéseket.

5. Önzetlen cselekvés

Rendkívül erős karmatisztító erővel bír az önzetlen cselekvés és jótett. Amikor pusztán azért adunk valakinek, mert ezt megtehetjük, és cselekedetünkkel úgy kívánunk örömet okozni másoknak, hogy ezért cserébe semmit sem várunk el viszonzásként. Az adni szerető emberek magas rezgésszinten működnek, és erőteljesebben kapcsolódnak az univerzális energiákkal – bár nem a viszonzást várják, szükség esetén maguk is könnyebben részesülnek támogatásban.

6. Szeretet és együttérzés kifejezése

Mikor együttérzünk valakivel, lelkileg osztozunk a terheiben, és csökkentjük a másik fél szorongását.
A szeretet kinyilvánítása kedvesség, megértés és törődés formájában az egyik legnagyszerűbb dolog, mely minden résztvevő karmájára jó hatással van. Szeretettel minden elérhető – még az is, ami az elmével elképzelhetetlen.

7. A pillanat megélése

A karma tisztításához nélkülözhetetlen a pillanat megélésének képessége. Ehhez tudnunk kell énidőt teremtve meditatív állapotba kerülni, illetve olykor egészséges mértékben kivonulni az elménk által kreált kaotikus világból. Élvezni és érezni mindazt, ami van, nem fókuszálva arra, ami már-még nincs.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás