Boldogság 50 felett? Így találhatod meg!

Boldog 50 évesek árulták el a titkot, mitől érzik magukat most jobban, mint valaha.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.27.
Módosítva: 2024.05.27.
titok boldogság egészség

A Life.hu írja, hogy több helyen lehet hallani mostanában, hogy az 50 feletti nők általában boldogabbak, mint a fiatalabb társaik. De mi a titok? A kutatók arra szerették volna megtudni a választ, hogy vajon mit tanácsolnak a boldog, 50 év feletti nők azoknak a kortársaiknak, akik nem érzik magukat boldognak. Íme, a tanácsaik.

mosoly
Illusztráció/Fotó: Anderson Guerra

Így éljük meg a boldogságot!

1. Találjuk meg az élet valódi értelmét!

Új életcélt kell keresni az életben, amikor a gyerekek felnőnek és kirepülnek. Egy örömforrást, okot, amiért minden nap boldogan kelhetünk ki az ágyból. Legyen az egy új hobbi vagy mozgásforma, új kapcsolatok, mások segítése, vagy egy közösség részévé válni.

2. Maradjunk fittek!

Az embernek gondoskodnia kell a fizikai jólétéről ahhoz, hogy teljes mértékben és boldogan működhessen. Az aktivitás jelentősen emeli életminőséget, jobban érezzük magukat a bőrünkben, és segít abban, hogy tovább, egészségesebben, éljünk. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap az edzőterembe kell menni, hanem inkább építsünk be bármilyen mozgást a mindennapjainkba, amire képesek vagyunk és amit élvezünk is.

3. Együnk jókat!

A táplálkozás és az étrend fontossága teljesen nyilvánvalónak hangzik, csak a hogyan nem mindig egyértelmű. Rengeteg egymással versengő szakértői vélemény és diéta létezik, pedig az egészséges táplálkozásnak csupán három kulcsfontosságú szempontja van: teljes értékű, feldolgozatlan, friss élelmiszerek, rengeteg zöldség és kisebb adag étel.

4. Pihenjünk!

Sokkal nehezebben szánja rá a mozgásra vagy arra, hogy kimozduljon otthonról az, aki fáradt. Rengetegen kevesebbet alszanak, ahogy öregszenek, ami nem feltétlenül egy rossz dolog, hiszen inkább az alvás minőségére kell nagyon odafigyelni, ehhez kell megteremteni a megfelelő körülményeket.

5. Csak optimistán!

Szorosan összefügg a boldogsággal, az egészséggel és a jobb kapcsolatokkal a pozitív életszemlélet. A hála és az elismerés gyakorlása csodálatos módja a pozitivitás növelésének. Arra összpontosítsunk, amit megtehetünk, ne pedig arra, amit nem. Ez a hozzáállás már önmagában óriási változást eredményezhet a mindennapjainkban, hangulatunkban és a gyógyulásunk szempontjából.

6. Kapcsolódjunk másokkal!

Különösen fontos a pozitív kapcsolatok ápolása és fenntartása. Az elszigeteltség és a magány egyenes út a boldogtalansághoz és a gyors, idő előtti öregedéshez.

7. Maradjunk játékosak!

Csodálatos hatással van a jólétre a szórakozás és a humor. Van egy régi mondás, ami így hangzik: „nem azért hagyjuk abba a játékot, mert megöregszünk, hanem azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot”.

8. Élvezzük a közelséget!

Oxitocin nevű boldogsághormon szabadul fel, amikor megérintjük az embereket és az állatokat. Sajnos az életkor előrehaladtával gyakran kevesebb fizikai kontaktust és intimitást tapasztalnak az emberek. Ha ez így van, akkor mostantól figyeljünk oda, hogy mindig öleléssel köszöntsük a barátaikat és a családtagjaikat, és ha van rá lehetőségünk, fogadjunk be egy kutyát vagy cicát. A velük való törődés tovább fokozza az aktivitást, boldogságot és életörömöt.

Tisztelt Olvasóink!


 

Amennyiben érdeklődésedet a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmedbe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk. 


 

A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői.  


 

A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/ . 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás