Hihetetlen, mennyit spórolhatsz: így rendeljünk ebédet otthonra!





Ha nincs időnk főzni, az ételkiszállítás lehet a megoldás. Nemcsak időt és energiát takaríthatunk meg vele, hanem gyakran pénzt is, mivel nem vásárolunk más, felesleges dolgokat a boltban. Mutatjuk, mire figyeljünk a rendelés során.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.28.
Módosítva: 2024.01.28.
kedvezményes ár akciós étel étterem

A Fanny magazin nagyon hasznos spórolási és kényelmi tippeket szedett össze:

1.

Legyen rajta a címük

Rendelés előtt nézzük meg, hogy az ételt elkészítő vállalkozás neve, elérhetősége fel van-e tüntetve a honlapon vagy szórólapon. Előfordul ugyanis, hogy olyan cégek hirdetik szolgáltatásaikat, melyeknek nincs működési engedélye, nincsenek ellenőrizve, szakmai ismeretekkel nem rendelkező személyzetet alkalmaznak, megfelelő konyhával sem rendelkeznek és az étel magánlakásban készül.


 

2.

Pörögnek az ételek

Rendeljünk az otthonunkhoz közel lévő étteremből, mivel az élelmiszer-biztonsági kockázat növekedhet a távolsággal. Arra is figyeljünk, hogy nagy forgalmú helyet válasszunk, ahol az alapanyagok gyorsabban pörögnek.


 

3.

Romlandót inkább ne!

Válasszunk olyan ételeket, amelyek biztonságosan hőkezelve vannak. Kerüljük a gyorsan romló ételeket, mint például madártejet, nyers tojást tartalmazó ételeket, például a tatár bifszteket, tiramisut, vagy csak félig átsütött ételeket, például steaket, majonézes salátát, tojásos galuskát. Ezeket inkább magunk készítsük el!


 

4.

Jelölés a dobozon

Ellenőrizzük a csomagolás épségét! Az elkészült ételt jól zárható, egyszer használatos dobozba kell csomagolni, és úgy kell lezárni, hogy az ne nyílhasson ki szállítás közben és utólag ne szennyeződhessen. Az étel neve, származási helye mellett a minőségmegőrzési időt, valamint a fogyasztási és tárolási szabályokat is fel kell tüntetni.


 

5.

Hoz hideget és meleget is

Gyakori hiba, hogy együtt szállítanak hideget és meleget anélkül, hogy azokat jól elkülönítenék. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy az egyik étel ne melegedjen fel, a másik pedig ne hűljön le. A hideg ételeket és a meleg ételeket ezért külön-külön táskában kell szállítani.


 

6.

Nem elég csak melegíteni!

Átvétel után, még a felbontás előtt töröljük át a dobozt fertőtlenítővel. Fogyasztás előtt érdemes felforrósítani, különösen akkor, ha nem elég forrón érkezett. Ha a megrendelt ételt nem fogyasztjuk el azonnal, semmiképpen se hagyjuk szobahőmérsékleten, tegyük a hűtőszekrénybe!

1.

Garancia az ízre
Ételrendelést közvetlenül az étteremből vagy online ételkiszállító oldalon keresztül tudunk leadni. Ha először rendelünk valahonnan, olvassuk el más vásárlók véleményeit és értékeléseit. Van olyan étterem, ahol minden ételre ízgaranciát vállalnak, így ha nem ízlik, visszaadják az árát.


 

2.

Mekkora egy adag?

Az árakon túl nézzük meg azt is, mekkora egy adag étel. Általában a weboldalon közzéteszik a tálalási mennyiségeket, így pontosan lehet tudni, hány deciliter levest, főzeléket kapunk, illetve a húsalapanyag súlyát is fel szokták tüntetni.


 

3.

A kevesebb néha több

Első látásra úgy tűnhet, hogy megéri kis adagot rendelni, de érdemes jobban utánaszámolnunk. Gyakran a normál adag feléért akár az ár 60-70 százalékát is elkérik.


 

4.

Ez lehet a minimum!

A legtöbb étteremben egyetlen napra is lehet rendelést leadni, de ha van minimum rendelési érték, akkor érdemes egyszerre több napra leadni a rendelést.


 

5.

Amíg a készlet tart

Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha lecsúsztunk a rendelési határidőről. Számos étteremben másnapra vagy akár aznapra is leadhatunk rendelést, legtöbbször akciós áron, de gyakran csak korlátozott választékból, és csak a készlet erejéig.

 

6.

Sok kicsi sokra megy

Keressük azokat az éttermeket, ahol a kiszállítás ingyenes, vagy ahol bizonyos rendelési összeg felett nem kell fizetni a házhozszállításért. Ugyanakkor számoljunk azzal, hogy egyes online ételszállító cégek a kiszállítási díjon felül pár száz forintos rendszerhasználati díjat is felszámolhatnak.


 

7.

Kérjük saját dobozba

Ha a közelünkben van az étterem, egyszerűbb, ha elvitelre kérjük a menüt, ezzel megspórolhatjuk a házhoz szállítás költségét. Ha a csomagolásért díjat számolnak fel, vigyünk magunkkal néhány műanyag edényt.


 

8.

Váltsuk be a kuponokat!

Mielőtt megrendelnénk az ételt, ellenőrizzük, hogy az étterem csatlakozott-e valamelyik ételszállító céghez. Ha ezeken keresztül adjuk le a rendelést, számos kedvezményben is részesülhetünk, például az első rendeléshez általában levásárolható kupont kapunk ajándékba.


 

9.

Hívjuk meg a barátokat
Ha elégedettek vagyunk az ételszállító céggel, hívjuk meg barátainkat és rokonainkat. Az első rendelésük után különféle kedvezményeket kaphatunk, melyeket beválthatunk a következő rendelésünk során.


 

10.

Minden napra egy akció
Több étterem kedvezményes napokat kínál, amikor olcsóbban rendelhetünk egy adott ételt. Érdemes tehát úgy terveznünk a hetünket, hogy ezeken az akciós napokon náluk adjuk le a rendelést.


 

11. (könyvajánló)

Fogyjunk egészségesen

Rengeteg csodálatos élelmiszer van, amelyeket nyugodtan ehetünk a legszigorúbb diéta mellett is! A megoldás egyszerű: mindennapos étkezéseink magas tápanyagtartalmú alapanyagokra épüljenek, és a lehető legkevesebb ultrafeldolgozott élelmiszert tartalmazzák.

Van Noortwijk Laurien: Funky kaják

4999 Ft, Jaffa Kiadó


 

forrás: www.portal.nebih.gov.hu





 





Ezeket olvastad már?
Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Üzentek a csillagok: fontos, hogy ez a csillagjegy ma mindenképp hallgasson a megérzéseire!

Üzentek a csillagok: fontos, hogy ez a csillagjegy ma mindenképp hallgasson a megérzéseire!

„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás