Ezeket az egészséges nasikat teheted a mikuláscsomagba csoki helyett





7+1 tipp, ami biztosan bejön.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.04.
Módosítva: 2023.12.04.
Mikulás édesség egészség

A mikuláscsomagokba a legtöbbször annyi édesség és csokoládé kerül, hogy szinte már attól cukorsokkot kapunk, ha csak ránézünk. De mit rakjunk bele, hogy az finom is legyen és még a szervezetünknek is kedvezzünk? Íme 7+1 tipp, ami biztosan bejön.

Fotó: Getty Images

1. Étcsokoládé

A tiszta, adalékanyagoktól, ízfokozóktól mentes étcsokoládé egészséges összetevőket tartalmaz, ami mértékkel fogyasztva még jótékonyan is hat a szervezetünkre.

2. Olajos magvak

A mandula, mogyoró, kesudió, dió, pisztácia és a többi olajos mag értékes telítetlen zsírokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Rendszeres, mértékletes fogyasztásuk nagyon jó hatással van testünkre. Fontos azonban, hogy a natúr változatokat válasszuk!

3. Zöldségcsipsz

Ropog is, finom is. Így ha a csipszekről nem tud lemondani a megajándékozott, választhatunk zöldségből készültet. Ennek alapanyaga lehet cékla, sárgarépa, kelkáposzta levele, zeller vagy karalábé. Vágjuk ezeket nagyon vékony szeletekre, szórjunk rájuk zöldfűszereket, majd sütőben süssük ropogósra! Csomagoljuk kis tasakokba, úgy kerüljön a csomagba!

4. Édes csipszek

Ugyanúgy, mint a zöldségcsipszet, ezt is elkészíthetjük magunknak, de ehhez használhatunk almát, körtét, banánt. Süssük a szeleteket ropogósra, majd tálalásnál csurgassunk rá egy kis mézet!

5. Müzliszelet

Ezek közül válasszuk a cukormentes szeleteket olyan gyümölcsökkel dúsítva, amit szeretünk. És mivel a mikuláscsomagba kerül, lehetnek benne étcsokoládé darabkák is.

6. Barackos-mandulás golyó

Ezek a vitamingolyók számtalan változatban készülhetnek, a közös bennük, hogy vitaminban és rostokban gazdagok, és bár nem feltétlen cukormentesek, a cukor nem finomított változatban van jelen bennük. Aszalt barackhoz gyúrjunk mandulát, ízlés szerint datolyával vagy mézzel édesítsük, majd formázzunk belőlük kis golyókat! Érdemes apró celofántasakokba csomagolni, úgy nagyon jól mutat.

7. Zabkorpás túrógolyó

A túróval készült édesség mindig jó választás, hiszen ez tele van fehérjével, és még finom is. Keverjük el zabkorpával, így el fog telíteni, de nem dobja meg a vércukorszintet. Végül belehempergethetjük kókuszreszelékbe, vagy olvasztott étcsokoládéba márthatjuk.

+1. Friss gyümölcsök, kicsit megbolondítva

Friss gyümölcsöket – almát, körtét, narancsot, banánt – is rakhatunk a csomagba, amiből később gyümölcssalátát készíthetünk, melyet mézzel vagy olvasztott étcsokival ízesíthetünk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás