RETRO RÁDIÓ

Ha te is ezt szoktad reggelizni, súlyos veszélyben van az egészséged





Mindenki ártalmatlan ételnek gondolja, pedig valójában rengeteget ártunk vele az egészségünknek. Ha van rá mód, mindenképpen kerüljük!



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.04.01.
Módosítva: 2023.04.02.
életmód reggeli egészség fogyás

A 21. században a reggeli mindig nehéz kérdés. Korán kell kelnünk, hogy beérjünk a munkahelyünkre, ahol általában egészen az ebédidőig nincs is megállás. Nagyszüleinktől jól megtanultuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ugyanakkor sajnos rohanó világunkban egyre kevesebb időt tudunk rá szánni, az odafigyelésről nem is beszélve.

reggeli
A cukros pékárú nagyon népszerű hazánkban. Fotó:  Pixabay

Jobban befolyásolja ugyanis egészségügyi állapotunkat a reggelizési szokásunk, mint gondoltuk. Arról persze egy átlagos ember álmodni sem mer, hogy reggelente asztalhoz ülve bőséges villásreggelit fogyasszon, no de akkor mi van helyette? Helyette virágoznak a pékségek. Csak beszaladunk a sarki pékségbe, és reggelik bőséges választéka áll előttünk: vehetünk kakaós csigát, muffint, croissant-t vagy buktát, minden földi javat megtalálhatunk egy illatozó üzletben.

Lisa Richard táplálkozási szakértő szerint azonban nem is tehetnénk rosszabbat a szervezetünkkel, mint hogy reggel valamilyen cukros péksüteménnyel indítjuk a napunkat. Így ugyanis már korán cukorsokkot kap a szervezetünk, hosszú távon pedig tönkretesszük vele az anyagcserénket és a fehérjeháztartásunkat.

A cukorfogyasztást nem csak akkor érdemes mérsékelni, ha fogyni szeretnénk, hanem akkor is, ha csupán egy kiegyensúlyozott energiaszintre van szükségünk a nap folyamán. Ha egy cukorbombával indítod a napodat, akkor arra tekints bátran úgy, hogy azonnal sokkolod a szervezetedet, amire természetes módon válaszként megugrik az inzulin, és hirtelen tele leszel energiával. Ám a gyorsan jött lendület hamar el is illan, hiszen a vércukorszint nagyon hamar le fog esni, így nemsokára éhes is leszel – magyarázza a szakértő, amit a Joy emel ki. 

S hogy a rendszeres cukor- és pékárufogyasztás hova vezethet? Hosszú távon inzulinrezisztencia alakulhat ki, emellett komoly emésztési problémákkal, akár bélgyulladással is szembe kell néznünk. Nem ritka az émelygés, hasmenés és puffadás sem

De mégis hogyan lehet akkor megoldani a gyors és egészséges reggelit?

Fontos tehát, hogy a reggeli tápláló legyen, de lehetőség szerint ne valamilyen cukros péksüteményt együnk. Arra persze a legtöbb embernek nincs ideje, hogy tükörtojást és virslit készítsen magának, ugyanakkor gondolkodhatunk előre. Előző este darabolhatunk fel zöldséget, vagy készíthetünk chiapudingot. A joghurt és a zabkása is gyorsan elkészül, de számtalan helyen már elvitelre is lehet kapni egészséges reggeliket. Inkább preferáljuk ezt a pékség helyett. 





 





Ezeket olvastad már?
Ezeknek a csillagjegyeknek nem úgy alakulnak a dolgaik, mint tervezték

Ezeknek a csillagjegyeknek nem úgy alakulnak a dolgaik, mint tervezték

Heti horoszkóp: ez a csillagjegy találkozik a Nagy Ő-vel

Heti horoszkóp: ez a csillagjegy találkozik a Nagy Ő-vel

A vonzó és funkcionális homlokzatok tervezésének titkai (x)

A vonzó és funkcionális homlokzatok tervezésének titkai (x)

Ennek a csillagjegynek ma minden dolga könnyebben sikerülhet

Ennek a csillagjegynek ma minden dolga könnyebben sikerülhet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás