Ezt az 5 dolgot felejtsd el és megállítod az öregedést





Testünket és lelkünket egyaránt ápolni kell a fiatalságért.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.10.09.
Módosítva: 2023.10.09.
öregedés alzheimer egészség

Nem is gondolnánk, hogy mindennapi szokásaink milyen mértékben befolyásolhatják hangulatunkat, egészségügyi állapotunkat és agyunk működését. Itt az ideje változtatni, ha sokáig szeretnénk testileg és szellemileg is fiatalok maradni.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A Mindmegette gyűjtötte össze azt az öt káros szokást, amiről ha leszokunk, akkor lelassíthatjuk agyunk öregedésének a folyamatát.

Zsíros és cukros ételek fogyasztása

A nagyon zsíros és cukros ételek nemcsak anyagcserezavarokat, elhízást, cukorbetegséget, szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhatnak, de nagy mértékben rontják a memóriát is. Ezek helyett érdemesebb teljes kiőrlésű gabonát, hüvelyeseket, szójatermékeket, dióféléket és zöld leveles zöldségeket fogyasztani.

Baráti kapcsolatok elhanyagolása

Azok, akik baráti kapcsolataikat nap mint nap ápolják, boldogabbak és produktívabbak, és ritkábban szenvednek agyi leépüléstől és Alzheimer-kórtól.

Aktív életmód mellőzése

A mozgásszegény életmód az elhízás mellett a cukorbetegséggel, a súlyos szívproblémákkal, a magas vérnyomással, a vastagbélrákkal, valamint a kognitív hanyatlással járó demenciával is összefüggést mutat. Érdemes lehet már napi fél óra mozgást beiktatni. A séta például javítja az emésztést, a szív- és érrendszer egészségét, csökkenti a vérnyomást, építi az izmokat, csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát és javítja a hangulatot.

Dohányzás

A dohányzás lényegében minden szervet és szervrendszert károsít a testünkben, így például a tüdő mellett árt az agynak is. A dohányban lévő nikotin jelentős elváltozást okozhat a keringési szervrendszerben, rontja az agy vérellátását, ezáltal károsítja a tanulási képességeket.

Napfényhiány

A tartós napfény hiánya testileg és lelkileg is rossz hatással van az egészségünkre. Kutatások kimutatták, hogy a D-vitamin hozzájárul az agy megfelelő működéséhez.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás