Mágikus állatok! Miben segítenek a kedvencek?





A spirituális világban az állatoknak nagy szerepük van, hiszen többféle módon segíthetnek minket. Ezért érdemes arra figyelni, hogy melyikükhöz érzünk kötődést, esetleg milyen szimbólum bukkan fel többször az életünkben, hiszen nagy jelentősége lehet!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.08.
kedvencek életmód állatok

Macska: 

Európában a boszorkánysággal párosítják őket, mert segítik a munkájukat és védelmezik őket. Mindezt nem fizikai szinten kell értelmezni, hanem spirituálisan. A macskák nagyon jól látják a szellemvilág lényeit, és a jelenlétükre képesek figyelmeztetni a gazdájukat is. Ezt úgy képzeljük el, hogy ha azt tapasztaljuk, hogy megváltozik a cicánk viselkedése, például fújtat, váratlanul odakap, abbahagyja a dorombolást, akkor tudhatjuk, hogy az adott helyen, esetleg egy adott személyen felbukkant egy negatív energia vagy entitás, akár egy démoni lény. Vagyis érdemes figyelni a macskák jelzéseire, és foglalkoznunk kell velük.

Cute,Little,Red,Kitten,Sleeps,On,Fur,White,Blanket
Fotó: Alena Ozerova / Shutterstock

Már kutatások is alátámasztják, hogy akár az egészségünkre is jó hatással lehetnek, főleg az idegrendszerre, mivel nyugtató hatással rendelkeznek. Megfigyelések alapján rá tudnak csatlakozni a gyógyító energiára, ezáltal segítve a beteget. Emellett van egy olyan képességük, miszerint érzik a beteg területet, és ezt jelzik is.

Bagoly: 

Elsőként biztos beugrik róla a Harry Potter-filmekben felbukkanó hófehér bagoly, ami nem véletlen, hiszen itt a fehér mágia jelképeként szerepel, emellett a boszorkányok és varázslók hírvivőjének számít. Vagyis segít tudást és üzenetet visz, segít a szellemekkel való kapcsolatteremtésben, és abban, hogy meghalljuk a saját belső hangunkat, sőt a ránk leselkedő veszélyekre is figyelmeztet. A bölcsességet és az okkult tudományokat is szimbolizálja. Viszont sok helyen pont az ellenkezője: a fekete mágia és az alvilág megtestesítője, és sok helyen a halállal és a balszerencsével azonosítják. Ijesztő huhogása és hatalmas szemei veszélyt jeleznek.

Medve: 

Ősi szimbólum, többféle mitológiában felbukkan, és még egy csillagképet is elneveztek róla, sőt holdszimbólumnak is tekintik. Amellett, hogy az őserőt, kitartást és a bátorságot szimbolizálja, sokkal mélyebb jelentése is van. Megtanítja, miként tudjuk a belső energiatartalékainkat kihasználni. Ahogy azt is, hogy néha szükségünk van arra, hogy "visszabújjunk a barlangunkba", vagyis mélyen magunkba forduljunk, mert így nyerhetünk új erőt, vagy így láthatunk rá új szemszögből bizonyos dolgokra.

Seregély: 

Amikor a seregélyre gondolunk, akkor egyből egy hangosan rikácsoló madár jut eszünkbe, ami hatalmas csapatokban és villámgyorsan képes beteríteni a kiszemelt területet, és hatalmas károkat okoz. Pedig a hiedelmekkel ellentétben inkább hasznos, nagyon okos és igazán ragaszkodó. Éppen ezért lehet, hogy akinek ez a totemállata, az egy erőteljes személyiség, aki szereti a társaságot és igazán kommunikatív. Emellett az őszinteséget szimbolizálja, segít az önreflexióban, és abban, hogy világosan lássuk akár a dolgok árnyoldalát.

Tigris: 

Míg az északi népek számára a medve az ősi szimbólum, addig máshol a tigris az. Szenvedélyt, erőt, odaadást és érzékiséget szimbolizál. Ha többször megjelenik az életünkben, és kötődést érzünk hozzá, akkor azt jelzi, hogy ideje nagyobb hangsúlyt fektetnünk a személyiségünk szenvedélyesebb oldalára, és ne féljünk a különböző kalandoktól, új kihívásoktól - írta a Fanny magazin.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás