Szombaton itt van az őszi nap-éj egyenlőség: lencsemágia hozhat gazdagságot





Szombaton hivatalosan is megkezdődik az ősz, így nem árt tréningezni magunkat, hogyan küzdjünk a sötétség ellen.



Megosztás
Szerző: HNZS
Létrehozva: 2023.09.22.
ősz lencsefőzelék mágia babona

A napforduló egy csillagászati kifejezés, amely idén szeptember 23-ára, szombatra esik. Ez az a nap, amikor a nappalok és az éjszakák hossza megegyezik, ám innentől kezdve a sötétség veszi át a főszerepet, ugyanis rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Az esték egyre hidegebbek, s egyre hamarabb lesz sötét. Az otthonainkban ilyenkor sütőtök illata terjeng, s a legjobb program bebugyolálni magunkat egy meleg pokrócba egy forró tea társaságában. Ősszel a betakarításé a főszerep. Ilyenkor végzik el az aratást, ez a szüret és a lekvárfőzés ideje, azaz felkészülünk a téli időszakra. Ám lelki felkészülésre is szükség van.

Lively,Closeup,Of,Falling,Autumn,Leaves,With,Vibrant,Backlight,From
Az őszi időszakban a lelki betárazásra is oda kell figyelni – Fotó: Smileus

Ez a nap a harmónia, a belső egyensúly megtalálásáról és annak megtartásáról szól. A tizenkét-tizenkét óra nappal és éjszaka az asztrológia szerint lehetőséget ad arra, hogy életünkbe egyensúlyba hozzuk a jó és a rossz dolgokat. Az őszi nap-éj egyenlőség ideje alatt saját magunkkal és a másokkal való viszonyainkban is rendet kell tennünk, el kell számolnunk. A belső vizsgálat során rájöhetünk, mi az, ami igazán fontos, és mik azok a dolgok, amiket el kell engednünk.

Szombaton megszűnik az élők és a holtak közötti korlát

A sötétség és az ártó szellemek elűzése céljából ezen a napon tüzeket gyújtottak, máglyákat égettek egykoron. A kelta hagyományok szerint ezen a napon biztonságosan el lehet zavarni az ártó szellemeket, hiszen az élők és a holtak világa közti korlát megszűnik. Nagy-Britanniában és Írországban ilyenkor a temetőkben gyújtottak tüzet, s így ijesztették el az ártó szellemeket.

Bonfire,Burning,Trees,At,Night.,Large,Orange,Flame,Isolated,On
Az ártó szellemeket nagy tüzekkel lehet távol tartani – Fotó: Sergey Nemirovsky

Lencsemágiával törekedjünk a jólétre

Érdemes rituáléval lezárni a mögöttünk álló időszakot, hogy egyensúlyra törekedhessünk az elkövetkező időszakban. A lencsemágia a leghatásosabb babona ilyenkor az anyagi biztonság és bőség bevonzására!

A varázslatos lencsefőzeléket még ma el kell készíteni, hogy hasson a mágia! Ez egy hagyományos lencsefőzelék fűszerekkel, viszont a húst mellőzzük, így a halálrezgéseket ki tudjuk iktatni. A lencse készítése közben gyertyát kell gyújtani, és a főzés közben teljes békére kell törekedni. Fontos, hogy átjárjon minket az, hogy a készülő étel fogyasztása anyagi biztonságot és bőséget hoz el számunkra. Az elkészült ételt a nap-éj egyenlőség napján és az azt követő két napon kell elfogyasztani. Mindennap ugyanabban az időpontban gyertyát kell gyújtani, majd ki kell merni 7 kanálnyi lencsét, s ezt kell elfogyasztani, ám nem mindegy, mit mantrázunk. Huszonharmadikán arra kell gondolni, hogy az elfogyasztott ételetek anyagi biztonságot, bőséget és új kezdeteket adnak nektek. Huszonnegyedikén arra, hogy az ételetek fényt és új kezdeteket adnak. Huszonötödikén pedig arra, hogy ez az étel biztonságot, bőséget és fényt ad nektek. Érdemes teamécsest használni, mert célszerű megvárni, hogy a gyertya magától leégjen, ezzel erősíthetjük a bűbáj erejét.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szereted a finom szörpöket? Ezzel a bodzás italcsodával az egész családot meghódítod

Szereted a finom szörpöket? Ezzel a bodzás italcsodával az egész családot meghódítod

Ezeknek a csillagjegyeknek ma vigyázniuk kell a romantikával

Ezeknek a csillagjegyeknek ma vigyázniuk kell a romantikával

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás