Ezzel a hűtős lángossal bármikor megidézheted a nyarat





Ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.09.07.
Módosítva: 2023.09.07.
sajt lángos kefir tejföl

A lángos íze és illata elengedhetetlen része a nyárnak, ha csak eszünkbe jut, mosolyra görbül a szánk. Bár már szeptembert írunk, jelenleg élvezhetjük az indián nyár összes előnyét – talán csak a lángosét nem. Szerencsére itt egy szuper hűtős lángosrecept, mellyel a gyorsan összedobott, majd hűtőbe tett tésztából egy héten belül bármikor süthetünk friss lángost! 

Fotó: mindmegette.hu

Íme a hozzávalók:

50 dkg liszt 

2 dkg élesztő 

1  pohár kefir 

1 dl langyos tej 

2 ek. olaj 

1 tk. cukor 

2 tk. só 

tejföl 

reszelt sajt

 

Elkészítés:

Öntsük bögrébe a langyos tejet, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni tíz percig, hogy felhabosodjon.

Szórjuk a  lisztet tálba úgy, hogy a közepébe mélyedést fúrunk, melybe beöntjük a szobahőmérsékletű kefirt, amit a felfutott élesztős elegyünk követ. Végül az egészet fakanállal jól összekeverjük.

Adjuk hozzá a sót és dagasszunk egy közepesen lágy tésztát. A cél érdeklében adhatunk a masszánkhoz egy kis langyos vizet, a végén pedig két evőkanál olajat is dolgozzunk bele a tésztába.

A tésztát jól zárható dobozba téve tegyük a hűtőszekrénybe, ahonnan sütés előtt kiveszünk egy-egy adag tésztadarabot, melyet tányérnyi körré húzzuk, hogy aztán bőséges, forró olajban mindkét oldalát megsüssük.

Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

FONTOS: csak annyi tésztát vegyünk ki a hűtőből, amennyire szükség van, a többi egy hétig is eláll a hűtőszekrényben!

 

/Forrás: mindmegette.hu/





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás