Ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben!
A lángos íze és illata elengedhetetlen része a nyárnak, ha csak eszünkbe jut, mosolyra görbül a szánk. Bár már szeptembert írunk, jelenleg élvezhetjük az indián nyár összes előnyét – talán csak a lángosét nem. Szerencsére itt egy szuper hűtős lángosrecept, mellyel a gyorsan összedobott, majd hűtőbe tett tésztából egy héten belül bármikor süthetünk friss lángost!
Íme a hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 pohár kefir
1 dl langyos tej
2 ek. olaj
1 tk. cukor
2 tk. só
tejföl
Elkészítés:
Öntsük bögrébe a langyos tejet, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni tíz percig, hogy felhabosodjon.
Szórjuk a lisztet tálba úgy, hogy a közepébe mélyedést fúrunk, melybe beöntjük a szobahőmérsékletű kefirt, amit a felfutott élesztős elegyünk követ. Végül az egészet fakanállal jól összekeverjük.
Adjuk hozzá a sót és dagasszunk egy közepesen lágy tésztát. A cél érdeklében adhatunk a masszánkhoz egy kis langyos vizet, a végén pedig két evőkanál olajat is dolgozzunk bele a tésztába.
A tésztát jól zárható dobozba téve tegyük a hűtőszekrénybe, ahonnan sütés előtt kiveszünk egy-egy adag tésztadarabot, melyet tányérnyi körré húzzuk, hogy aztán bőséges, forró olajban mindkét oldalát megsüssük.
Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
FONTOS: csak annyi tésztát vegyünk ki a hűtőből, amennyire szükség van, a többi egy hétig is eláll a hűtőszekrényben!
/Forrás: mindmegette.hu/
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre