Kincset érnek a görögdinnye magjai – mutatjuk, miért

A görögdinnye a nyár slágere, de a magokat senki sem szereti. Pedig kellene!



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.
görögdinnye vitamin mag életmód

Kevés az az ember, aki ne szeretné a görögdinnyét, bár sokan a magok miatt inkább lemondanak róla, pedig a dinnyemag bizonyítottan egészséges. Mutatjuk, hogy miként tudod felhasználni a dinnyemagot ahelyett, hogy a kukába dobnád azokat.

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Hat tény, amit tuti nem tudtál a fekete magvakról: 

1. Gyulladáscsökkentő, és a szívet is karbantartja

 A dinnyemag tele van egészséges zsírsavakkal, így a fogyasztása segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magnéziumban is gazdag, ezzel is támogatja a szív egészségét, valamint egyensúlyban tartja a vérnyomást. Gyulladáscsökkentő hatása és a benne található antioxidánsok támogatják a szív egészséges működését.

2. A vércukorszintet is egyensúlyban tartja 

A benne található magnézium nélkülözhetetlen a szervezet szénhidrát-anyagcseréjének normál működéséhez, csökkenti az inzulinérzékenységet, és karbantartja a vércukorszintet. 

3. Szebbé teszi a bőrt

A dinnyemag tele van jótékony telítetlen zsírsavakkal, bővelkedik C-vitaminban és antioxidánsokban, így ha gyakran eszel belőle, nemcsak később fog öregedni a bőröd, de segít megelőzni az aknék kialakulását is. Emellett természetesen, belülről hidratálja a bőrt.

4. A hajszálakat is erősíti

A fehérje, magnézium, vas, cink és réz hatására gyorsabban nő a haj, erősebb és sokkal dúsabb, szebb lesz.

5. Jótékony hatással van a csontokra és az idegrendszerre

Kalcium- és káliumtartalmának hála csökkenti a csontritkulás kialakulásának az esélyét. B-vitamin-tartalma pedig az agy és az idegrendszer megfelelő működését segíti.

6. A fogyásban is segít

Magas rossttartalmának és a benne található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően segíti az egészséges emésztést és a megfelelő bélmozgást, így diéta alatt is érdemes rendszeresen enni belőle – írja a Ripost.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás