A görögdinnye a nyár slágere, de a magokat senki sem szereti. Pedig kellene!
Kevés az az ember, aki ne szeretné a görögdinnyét, bár sokan a magok miatt inkább lemondanak róla, pedig a dinnyemag bizonyítottan egészséges. Mutatjuk, hogy miként tudod felhasználni a dinnyemagot ahelyett, hogy a kukába dobnád azokat.
1. Gyulladáscsökkentő, és a szívet is karbantartja
A dinnyemag tele van egészséges zsírsavakkal, így a fogyasztása segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Magnéziumban is gazdag, ezzel is támogatja a szív egészségét, valamint egyensúlyban tartja a vérnyomást. Gyulladáscsökkentő hatása és a benne található antioxidánsok támogatják a szív egészséges működését.
2. A vércukorszintet is egyensúlyban tartja
A benne található magnézium nélkülözhetetlen a szervezet szénhidrát-anyagcseréjének normál működéséhez, csökkenti az inzulinérzékenységet, és karbantartja a vércukorszintet.
3. Szebbé teszi a bőrt
A dinnyemag tele van jótékony telítetlen zsírsavakkal, bővelkedik C-vitaminban és antioxidánsokban, így ha gyakran eszel belőle, nemcsak később fog öregedni a bőröd, de segít megelőzni az aknék kialakulását is. Emellett természetesen, belülről hidratálja a bőrt.
4. A hajszálakat is erősíti
A fehérje, magnézium, vas, cink és réz hatására gyorsabban nő a haj, erősebb és sokkal dúsabb, szebb lesz.
5. Jótékony hatással van a csontokra és az idegrendszerre
Kalcium- és káliumtartalmának hála csökkenti a csontritkulás kialakulásának az esélyét. B-vitamin-tartalma pedig az agy és az idegrendszer megfelelő működését segíti.
6. A fogyásban is segít
Magas rossttartalmának és a benne található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően segíti az egészséges emésztést és a megfelelő bélmozgást, így diéta alatt is érdemes rendszeresen enni belőle – írja a Ripost.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre