Itt megtalálsz mindent, ami mentes!
A tavaszi Csak a Mentes Fesztiválon annyiféle mentes kenyér, pékáru, sütemény, lekvár, hús, sajt- és desszertféleség közül választhattunk, hogy a bőség zavarában azt sem tudtuk, melyiket kóstoljuk. Amit viszont sikerült, azok közül egy sem hagyott semmi kívánnivalót maga után! Több mindenevő arra a kijelentésre ragadtatta magát: Ez jobb, mint a nem mentes! Aki most lemaradt, az a szeptemberi fesztivált ki ne hagyja! Addig is tájékozódhat a Csak a Mentes (https://csakamentes.hu/) oldalon.
„Szenvedélyesen szeretem a munkámat, amiben a legjobban az teljesít ki, hogy tudom, a munkámmal hidat képezek a mentes szolgáltatók és a mentesen élők között” – mondta a Metropol Konyha rovatának Herczeg Andrea, a Csak a Mentes márka alapító-tulajdonosa, a Csak a Mentes Fesztiválok szíve-lelke főszervezője.
A fesztiválon megismerkedtünk Králl Máriával és Horváth Miklóssal, a Miklos’ mentes lisztek atyjával, akinek a cikórialisztje az Év mentes lisztje díjat is elnyerte 2022-ben.
„A férjem csodálatos ember. A saját betegsége miatt kezdett el ezeken a mentes liszteken dolgozni, és sorra kísérletezi ki a különböző, már szinte mindegyik fajta ételallergiára megfelelő változatokat, hogy mindenkinek tudjon segíteni, és mindenki ehessen valamelyik féléből készült »rendes« kenyeret, »igazi« süteményt” – tudtuk meg Králl Máriától.
Találkoztunk Révész Ildikóval is, aki a húsmentes sonka „szülőanyja”, és egykori nagy húsevőből lett etikai vegánként addig nem nyugodott, amíg számára is kielégítő ízélményre nem talált a húst nem tartalmazó sonkában.
Aki szívesen tesztelné, milyen kreatív és sokféle a mentes ételek tárháza, szeptemberben, a következő Csak a Mentes Fesztiválon megteheti. Addig is kövesse a https://csakamentes.hu/ híreit.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre