Csak a Mentes, amit a mindenevők is imádtak!





Itt megtalálsz mindent, ami mentes!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.04.26.
Módosítva: 2023.04.26.
Csak a Mentes

A tavaszi Csak a Mentes Fesztiválon annyiféle mentes kenyér, pékáru, sütemény, lekvár, hús, sajt- és desszertféleség közül választhattunk, hogy a bőség zavarában azt sem tudtuk, melyiket kóstoljuk. Amit viszont sikerült, azok közül egy sem hagyott semmi kívánnivalót maga után! Több mindenevő arra a kijelentésre ragadtatta magát: Ez jobb, mint a nem mentes! Aki most lemaradt, az a szeptemberi fesztivált ki ne hagyja! Addig is tájékozódhat a Csak a Mentes (https://csakamentes.hu/) oldalon.

Gluténmentes kalács vegán paradicsompesztóval – Fotó: Fodor Erika

„Szenvedélyesen szeretem a munkámat, amiben a legjobban az teljesít ki, hogy tudom, a munkámmal hidat képezek a mentes szolgáltatók és a mentesen élők között” – mondta a Metropol Konyha rovatának Herczeg Andrea, a Csak a Mentes márka alapító-tulajdonosa, a Csak a Mentes Fesztiválok szíve-lelke főszervezője.

Králl Mária, Horváth Miklós és lelkes mentescsapatuk – Fotó: Fodor Erika

A fesztiválon megismerkedtünk Králl Máriával és Horváth Miklóssal, a Miklos’ mentes lisztek atyjával, akinek a cikórialisztje az Év mentes lisztje díjat is elnyerte 2022-ben.

A férjem csodálatos ember. A saját betegsége miatt kezdett el ezeken a mentes liszteken dolgozni, és sorra kísérletezi ki a különböző, már szinte mindegyik fajta ételallergiára megfelelő változatokat, hogy mindenkinek tudjon segíteni, és mindenki ehessen valamelyik féléből készült »rendes« kenyeret, »igazi« süteményt” – tudtuk meg Králl Máriától.

Révész Ildikó, a húsmentes sonka szülőanyja – Fotó: Fodor Erika

Találkoztunk Révész Ildikóval is, aki a húsmentes sonka „szülőanyja”, és egykori nagy húsevőből lett etikai vegánként addig nem nyugodott, amíg számára is kielégítő ízélményre nem talált a húst nem tartalmazó sonkában.

Aki szívesen tesztelné, milyen kreatív és sokféle a mentes ételek tárháza, szeptemberben, a következő Csak a Mentes Fesztiválon megteheti. Addig is kövesse a https://csakamentes.hu/ híreit.





 





Ezeket olvastad már?
A következő két hét sorsdöntő lesz – üzeni Európa főboszorkánya

A következő két hét sorsdöntő lesz – üzeni Európa főboszorkánya

Szereted a finom szörpöket? Ezzel a bodzás italcsodával az egész családot meghódítod

Szereted a finom szörpöket? Ezzel a bodzás italcsodával az egész családot meghódítod

Ezeknek a csillagjegyeknek ma vigyázniuk kell a romantikával

Ezeknek a csillagjegyeknek ma vigyázniuk kell a romantikával

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás