A Centrál az Centrál, a kávéház történetével, ízeivel, életérzésével. Kapóra jött az Étterem Hét, elmentünk.
A Centrál Grand Cafe & Bar 1887 egy olyan hely, ahol a vendégekkel együtt írják tovább az egyik leghíresebb budapesti klasszikus, a Centrál Kávéház történetét. Nem azt mondom, hogy az ember ezt minden nap megteheti, de legalább egy-egy ünnepi alkalommal ott kell lenni. Mi az Étterem Hetet kihasználva kóstoltunk bele abba a hangulatba, amelyikben Ady Endre, Babits Mihály, Csáth Géza, Füst Milán, Molnár Ferenc, Karithy Frigyes is otthon érezte magát.
Ványik Ádám séf, aki kollégájával, Horváth Róberttel viszi a konyhát az egyik menü és a legnépszerűbb brunch elkészítésének kulisszatitkaiba is beavatott bennünket.
Nézd meg, mit csinált!
„A Centrál Kávéházra mindig is jellemző bátor, haladó szellemiséggel dolgozunk, megőrizve és tisztelve a virágzó történelmi korszak értékeit. A mai kor emberének kínálunk társasági, nagykávéházi élményeket, élvezetes jó ízekkel, inspiráló hangulattal.” Aki este 8-kor akarja megenni a kedvenc reggeli menüjét, semmi akadálya, mi elkészítjük!– mondta vendéglátónk, Tóth Gábor, aki Gácsi Gergővel együtt üzletvezető.
Az étlapon a párizsi és budapesti nagykávéházakra jellemző könnyed bisztró konyha mellett megtaláljuk a progresszív, egyedi ételeket „comfortfood” stílusban.
Ebben szerepel a nagyon hangsúlyos reggeli és brunchkínálat, egyedi süteményekkel, klasszikus és különleges tojásételekkel. A kínálat lehetővé teszi, hogy a nap bármely szakában, bármilyen alkalom, esemény mellett megtaláljuk a saját stílusunkat. Legyen szó baráti vagy üzleti találkozóról, vasárnapi családi ebédről, vagy egy péntek-szombat piano báros vacsoráról.
Ha csak egy jó kávéra ülnénk be – merthogy az is nagyon jó, teszteltük – arra készüljünk fel, hogy a süteményeknek sem lehet ellenállni. Nekünk legalábbis nem sikerült.
A Takács Judit cukrászvezető által feltálalt desszertsoron elbuktunk, muszáj volt engedni a zöld citromalakú matcha torta, a modern Eszterházy, a tokaji aszús körte tortácska és a szintén modern dobos karika csábításának. A gyümölccsel megrakott óriás somlói kehelyről nem is beszélve…
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre